ZBOROVI PRAVNIH FAKULTETA

U Opatiji se održava konferencija PRAVO&NOGOMET

Stručna konferencija PRAVO&NOGOMET 2022. od 11. do 13. travnja održava se u Opatiji u organizaciji studentskih zborova pravnih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Na konferenciji, pored brojnih studenata, sudjeluju profesori četiriju pravnih fakulteta, predstavnici vodećih hrvatskih nogometnih klubova GNK Dinama, HNK Rijeke, NK Osijeka, predstavnici HNS-a, sportski novinari i pravni stručnjaci.

VIDEO DANA:

U sklopu konferencije odvit će se nekoliko izuzetno zanimljivih panela: Nogomet nekad i sad, Ekonomske posljedice (ne)sudjelovanja nogometnih reprezentacija na velikim natjecanjima, Pregled nogometne sudske prakse suda EU, Kao je pala Superliga?, Ozljede igrača i odgovornost za štete u nogometu, Žene u nogometu, Pravo nastupa za reprezentaciju, Doping u sportu, Upravljanje nogometnim klubovima u Hrvatskoj. Online predavanje na temu ostvarivanja karijere u sportskom pravu održat će i vodeći svjetski stručnjak, odvjetnik Michele Bernasconi, partner u švicarskom odvjetničkom društvu.

– Čestitam na organizaciji konferencije koja studentima daje priliku naučiti više o specijalizaciji u području sportskog prava. Sport i razvoj sportske infrastrukture među najvažnijim su razvojnim projektima i za Grad Opatiju. Radimo na projektima rekonstrukcije postojećeg nogometnog igrališta i izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta za našeg drugoligaša NK Opatiju, istaknula je, među ostalim, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari