ZBOROVI PRAVNIH FAKULTETA

U Opatiji se održava konferencija PRAVO&NOGOMET

Idi na originalni članak

Stručna konferencija PRAVO&NOGOMET 2022. od 11. do 13. travnja održava se u Opatiji u organizaciji studentskih zborova pravnih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Oglas

Na konferenciji, pored brojnih studenata, sudjeluju profesori četiriju pravnih fakulteta, predstavnici vodećih hrvatskih nogometnih klubova GNK Dinama, HNK Rijeke, NK Osijeka, predstavnici HNS-a, sportski novinari i pravni stručnjaci.

VIDEO DANA:

U sklopu konferencije odvit će se nekoliko izuzetno zanimljivih panela: Nogomet nekad i sad, Ekonomske posljedice (ne)sudjelovanja nogometnih reprezentacija na velikim natjecanjima, Pregled nogometne sudske prakse suda EU, Kao je pala Superliga?, Ozljede igrača i odgovornost za štete u nogometu, Žene u nogometu, Pravo nastupa za reprezentaciju, Doping u sportu, Upravljanje nogometnim klubovima u Hrvatskoj. Online predavanje na temu ostvarivanja karijere u sportskom pravu održat će i vodeći svjetski stručnjak, odvjetnik Michele Bernasconi, partner u švicarskom odvjetničkom društvu.

– Čestitam na organizaciji konferencije koja studentima daje priliku naučiti više o specijalizaciji u području sportskog prava. Sport i razvoj sportske infrastrukture među najvažnijim su razvojnim projektima i za Grad Opatiju. Radimo na projektima rekonstrukcije postojećeg nogometnog igrališta i izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta za našeg drugoligaša NK Opatiju, istaknula je, među ostalim, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Exit mobile version