U opatijskoj osnovnoj školi osigurana sredstva za 10 pomoćnika u nastavi

Foto: OŠ Opatija,

Grad Opatija je za školsku godinu 2022./2023. kroz projekt “Opatija –  grad jednakih mogućnosti” dobio sredstva za 10 pomoćnika u nastavi za učenike OŠ “R. K. Jeretov”.

Sredstva za rad pomoćnika u nastavi osigurana su kroz Europski socijalni fond.  Nositelj projekta je Grad Opatija, a partner Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov”. Važno je napomenuti kako je svim učenicima za koje je škola iskazala potrebu da im se osigura pomoćnik to i odobreno. Pomoćnici će učenicima pomagati u savladavanju školskog gradiva, ali njihov je zadatak i socijalizacija te osamostaljivanje djece s posebnim obrazovnim potrebama.

Ukupna vrijednost projekta je 453.018,00 kn, što je 85% potrebnih sredstava, iznos EU potpore je 385.065,30 kuna, dok je preostalih 15% osigurano gradskim proračunom.

– Grad  već dvanaest godina osigurava pomoćnike u nastavi te sredstva za dodatne stručne suradnike u osnovnoj školi “R. K. Jeretov” jer je takva potpora iznimno važna za uspješnost inkluzivnog obrazovanja. Medu prvima u Hrvatskoj započeli smo s uspješnom provedbom takvih oblika inkluzivnog obrazovanja te postali primjer dobre prakse, istaknuo je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari