LETOM IZ VARŠAVE

U Opatiju stiglo 180 predstavnika poljskog turističkog sektora i medija

Poljski agenti i novinari doputovali su u Zračnu luku Rijeka prvim promotivnim letom poljske nacionalne avio kompanije LOT. Studijsku grupu čini 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te čak 40-ak novinara iz najvažnijih poljskih medija.

Na letu iz Varšave na Kvarner su stigli i predsjednik uprave LOT-a Rafał Milczarski, član uprave LOT-a Michał Fijoł, predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski, kao i direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Agnieszka Puszczewicz.

Za njih je jučer u Opatiji organizirana dobrodošlica, a cilj je ovog putovanja u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera u suradnji s HTZ-om i predstavništvom HTZ-a u Poljskoj na Kvarneru, što bolje promovirati regiju Kvarner, ali i utjecati na što veću popunjenost avio linija LOT-a koje će ovog ljeta letjeti za Zračnu luku Rijeka iz poljskih gradova.

VIDEO DANA:

Goste su u Opatiji pozdravili Nikolina Brnjac, hrvatska ministrica turizma i sporta, Kristjan Staničić, direktor HTZ-a te Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Ministrica Brnjac istaknula je da Hrvatsku i Poljsku veže dugogodišnje prijateljstvo te da je Poljska naše važno emitivno tržište. Da se Poljska profilirala kao jedno od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam, kazao je Kristjan Staničić istaknuvši da je Poljska praktički jedino tržište s kojeg je tijekom prošle godine ostvaren bolji rezultat nego 2019. godine.

„Aviopovezanost Kvarnera s poljskim gradovima zasigurno će povećati broj poljskih gostiju na Kvarneru. Raduje nas što ih je iz godine u godinu sve više pa je prošle godine ostvareno više od 560.000 noćenja, što je gotovo na razini rekordne 2019., s udjelom od 3,7 posto u ukupnim noćenjima ostvarenim na Kvarneru“, istaknula je Peršić Živadinov.

Predstavnici poljskog turističkog sektora i novinari tijekom boravka na Kvarneru podijeljeni su u nekoliko grupa, a posjetit će Opatiju, Rijeku, otok Krk i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Uz prirodne ljepote odredišta, sudionicima se predstavljaju eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti s područja Kvarnera, a bogat i zanimljiv program osmišljen je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama te predstavništvom HTZ-a u Poljskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari