PLAVI I ŽUTI SPREMNICI

U Općini Čavle od 1. ožujka počinje prikupljanje otpada za recikliranje

Od 1. ožujka 2022. godine na području općine Čavle započinje korištenje dodijeljenih individualnih plavih i žutih spremnika za reciklabilni komunalni otpad. Plavi spremnik služit će za prikupljanje papira i kartona, a žuti za prikupljanje plastike, metala i višeslojne ambalaže.

Shodno tome javni otpadnici na eko otocima na području općine Čavle bit će uklonjeni te zamijenjeni novim otpadnicima za odjeću, otpadno ulje iz kućanstva te staklo. Plavi i žuti spremnici praznit će se jednom mjesečno.

KD Čistoća podsjeća mještane da smo sukladno važećoj zakonskoj regulativi dužni odvojeno prikupljati svoj kućni otpad, i odvojiti korisni otpad. Na taj način  imamo mogućnost utjecati na svoje mjesečne račune i smanjiti količinu mješovitog komunalnog otpada.

VIDEO DANA:

Prema evidenciji KD Čistoća na području općine Čavle je 263 korisnika kojima je poslan poziv za preuzimanje spremnika, a koji još uvijek nisu preuzeli pripadajuće spremnike. Svoje spremnike mještani mogu preuzeti na lokaciji Sportska dvorana Mavrinci na adresi Mavrinci 2  od ovog četvrtka do subote (10. do 12. veljače 2022. godine) u vremenu od 10 do 17 sati.

Poziv za preuzimanje spremnika bit će poslan korisnicima te se isti mole da sa sobom ponesu kupon koji će dobiti u pozivu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari