AKCIJA OD 1995. GODINE

Galerija | U OŠ ”Nikola Tesla” provedena akcija „Poštujte naše znakove“

Akcija se provodi još od 1995. godine, a usmjerena je na zaštitu djece i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu

Danas je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Rijeka, Tajana Karanfilovski održala predavanja učenicima  prvih razreda Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Rijeci. Predavanje je održano u sklopu  akcije „Poštujte naše znakove“ koja se provodi početkom školske godine u svim prvim razredima osnovnih škola.  Akcija se provodi još od 1995. godine, a usmjerena je na zaštitu djece i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

 Prvašići su tako upoznati s osnovnim prometnim pravilima i ponašanjem u prometu. Tijekom predavanja bili su vrlo aktivni, odgovarali su na postavljena pitanja, policijska službenica je upoznala djecu s osnovnim pravilima ponašanja u prometu i to ne samo kao pješaci, već i kao vozači bicikla, tricikla, romobila itd. Naučili su o regulaciji prometa kad postoji semafor i kad promet regulira policajac. Također su naučili kako se pravilno voziti u automobilu, odnosno dok ne budi visoki 150 cm moraju sjediti na zadnjem sjedalu i biti vezani.

Predavanju je prisustvovalo 60-tak djece iz tri prva razreda s učiteljicama. Na kraju predavanja svim učenicima su podijeljene kape kao prigodni darovi s nazivom akcije  „Poštujte naše znakove“.

Akciju u prometu „Poštujte naše znakove“ djelatnici Postaje prometne policije Rijeka provode od rujna u Rijeci, općinama i gradovima riječkog prstena, dok djelatnici ostalih policijskih postaja u drugim dijelovima Policijske uprave primorsko – goranske. 

Pokazalo se da su vrlo dobro usvojili ono što su o ponašanju u prometu naučili od roditelja, odgajateljica, ali i nedavno u Domu mladih u sklopu akcije ”Prvi koraci u prometu”.

U već tradicionalnoj akciji Prvi koraci u prometu učenici unaprijedili stečena znanja iz prometa te ih na prometnom poligonu i praktično uvježbali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari