EVO PROGRAM

Palach uskoro slavi 5 godina Radio Rože! Pogledajte što vas sve čeka

Radio Roža, mali internet radio zajednice Udruge Ri Rock, 07.09.2024. obilježava 5 godina od svojih prvih riječi i pjesama u eteru. Tijekom ovih 5 godina, puno toga je napravljeno, organizirano, provedeno, putovano, puštano, svirano, snimano i emitirano, pa je red da se ovaj mali jubilej obilježi na prikladan način. Stotine epizoda glazbenih emisija, gostiju, intervjua, emitiranja uživo, ali i projekata koji su se bavili ozbiljnim problemima, od problema nasilja u društvu, izazova i problematike djece i mladih, ženskih pitanja, uključivanja Roma, kulturnih pitanja grada, prošli su kroz studio u Palachu.

Kao prvi radio zajednice u Rijeci, radio stanica koja nastaje u zajednici, za zajednicu, koju vodi zajednica i bavi se problemima zajednice, Radio Roža nastoji adresirati lokalna pitanja, ali i ono najvažnije, ponuditi Rijeci i svijetu jednu drugačiju selekciju glazbe koja je nedovoljno istražena, nezastupljena i prolazi ispod radara.

Ekipa glazbenih urednika sa Rože je šarena družina koja neprestano istražuje sve moguće žanrove i predstavlja te iskope kako u eteru, tako i uživo u svojim setovima. Na Roži se ne mogu naći lake note s estrade, ali se može čuti funky Zlatka Pejakovića, slovenski afrobeat, riječku buku, argentinsko-opatijsku cumbiu, ali i iskope iz cijelog svijeta. Radio Roža ponosno na jednom (virtualnom) mjestu miješa šlagere, tursku psihodeliju, etiopijski jazz, funky dragulje, teški dub, rap i underground elektroniku.

Ovaj jubilej se obilježava, naravno, glazbom, svirkom i prigodnim promotivnim proizvodima. Svi su pozvani da pripreme svoje plesne cipelice, razgibaju vrat i zapute se u Palach na proslavu! Za peti rođendan pripremljene su posebne selekcije DJ-eva s Rože, glazbenih urednika, tehničara, informatičara koji već petu godinu zaredom produciraju emisije na tjednoj ili dvotjednoj bazi, rješavaju bugove i održavaju “mašinu” živom.

Za DJ pultom kroz noć prisutne očekuju: Ras Padsystema, Provokator, Kontra, Poppy, Frishky, Em i Giovanni Tesoro.Osim selektora, u goste dolazi i Ki Klop, zagrebački disco pop mutant i novo teatralno lice na regionalnoj alt sceni. Ki Klop čine Luka Žigolić na gitari i vokalu, Jakov Ramničer na basu i Laura Tandarić na bubnjevima i vokalu, trojka koja čini reaktor sirove energije koji sa stagea sve pred sobom usisava u crnu disko rupu. Sa snažnom, čvrstom i upečatljivom ritam sekcijom te zaraznim plesnim gruvovima, Ki Klop kroz mantrične gitare i vokale sve prisutne na podiju baca u plesni trans.

Upad na ovaj događaj iznosit će simboličnih 5€.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1219824772537504

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari