U SKLOPU EU-PROJEKTA

U petak 20. svibnja na području Potoka započinju radovi na izgradnji kišnog preljeva Rikard Benčić

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U petak, 20. svibnja započinju radovi na izgradnji kišnog preljeva Rikard Benčić na sjevernom dijelu istoimenog bivšeg industrijskog kompleksa.

Radovima će se rasteretiti mješoviti sustav odvodnje, a izvest će ih zajednica ponuditelja GODINA d.o.o. i INKAING d.o.o. s rokom dovršetka 30. rujna 2022.

Zahvat se izvodi u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, njegovog potprojekta „Željeznički kolodvor“ koji uz izvedbu kišnog preljeva obuhvaća i izgradnju transportnih kolektora na glavnim prometnicama (u ulicama Viktora Cara Emina i Nikole Tesle) te u ulicama Zdenka Petranovića, Milana Butkovića i Cambierievoj ulici. Na nogostupu na križanju Cambierijeve i Krešimirove ulice predviđena je izgradnja crpne stanice (CS) Željeznički kolodvor. Rok za dovršetak radova je 30. rujna 2022.

Nakon početka izgradnje kišnog preljeva Rikard Benčić, 27. svibnja uslijedit će radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u istočnom prometnom traku ulice Nikola Tesla, u duljini od 110 metara. Za te će se potrebe na postojećoj četverotračnoj prometnici izvršiti zauzeće istočnog prometnog traka te će se jednotračni promet iz smjera Krešimirova ulica – Viktora Cara Emina usmjeriti na slobodan istočni prometni trak. Promet iz suprotnog smjera svest će se s trotračnog na dvotračni, dok će se za pješake zatvoriti pješački prijelaz na raskrižju s Ulicom Milana Butkovića.

Za vrijeme izvođenja radova mogući su kratkotrajni zastoji i gužve, stoga KD Vodovod i kanalizacija sve sudionike u prometu moli za razumijevanje i strpljenje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views