PRIDRUŽITE SE

U petak će se održati akcija čišćenja od Banskih vrata do mlina Žakalj. Pridružite se!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U petak, 14. lipnja 2024. godine, održat će se eko akcija čišćenja područja od Banskih vrata na Grobničkoj cesti do mlina Žakalj. Akciju organiziraju Grad Rijeka, Upravni odjel za komunalni sustav i promet, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o.

Okupljanje sudionika je u 9.00 sati na prostoru Banskih vrata, a planirano trajanje eko akcije je do 13.00 sati.

Akcija je dio ekološkog projekta „Od izvora do mora“ koju s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada, provode tvrtke Coca-Cola Hrvatska, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova. Projekt ima u fokusu, uz akcije čišćenja, potporu i poticaj sadnji drveća u hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama.

Partneri natječaja „Od izvora do mora“ za 2024. godinu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Uprava za klimatske aktivnosti i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari