U RI HUBU

U petak će se održati konferencija Pametni građani za pametne gradove; Donosimo detalje

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

„Pametni građani za pametne gradove“ konferencija je na kojoj se građanima Rijeke predstavljaju proizvodi projekta CEKOM (Centar kompetencija za pametne gradove), a koji su namijenjeni upravo njima.

U petak, 8. srpnja održava se konferencija „Pametni građani za pametne gradove“, druga po redu konferencija u sklopu projekta CEKOM za pametne gradove, namijenjena informiranju građana Rijeke o tijeku projekta i njihovom aktivnom uključivanju u projekt.

Kako su svi proizvodi i usluge projekta CEKOM u visokoj fazi razvoja, naša je namjera dobiti povratne informacije od građana Rijeke, kao direktnih ili indirektnih potencijalnih korisnika budućih proizvoda i usluga. Cilj projekta, pa tako i ove konferencije je otvoriti interakciju s građanima te pružiti mogućnost da se povratnim informacijama i sugestijama oni uključe u proces istraživanja i razvoja u sklopu projekta CEKOM.

Upravo će u tu svrhu uključivanja zajednice, početak konferencije „Pametni građani za pametne gradove“, obilježiti postavljanje izložbe na postamentima na riječkom Korzu posvećene projektu Centar kompetencija za pametne gradove.

VIDEO DANA:

Izložba će kroz atraktivne vizuale građanima predstaviti najbitnije ciljeve projekta te proizvode, njih 36,  koji se kroz projekt razvijaju. Svaki će od postamenata biti posvećen jednom segmentu projekta CEKOM za pametne gradove, a za one koji žele saznati više dostupni su QR kodovi s direktnim poveznicama na web stranicu projekta.

Također, kako bismo dobili što je moguće više konstruktivnih povratnih informacija o projektu, građani će putem aktivacije QR koda vidljivog na jednom od postamenata posvećenog građanima, naziva „Građani/Citizens“ moći sudjelovati u online upitniku kroz koji će dati svoju ocjenu i mišljenje o svim segmentima i proizvodima projekta CEKOM. Online upitnik građanima će biti dostupan i online na linku .

Službeno otvorenje izložbe  postamenata održava se u 9.30, a okupljenima će informacije o izložbi, projektu te događanjima u sklopu konferencije pružiti Nenad Antolović, direktor tvrtke Smart RI koja u CEKOM-u za pametne gradove djeluje kao korisnik projekta,  gradonačelnik Grada Rijeke, Marko Filipović  te Damir Medved, tehnički koordinator CEKOM-a.

Nakon otvorenja izložbe uzvanici se okupljaju u Ri Hubu gdje se u 10.30 svečano otvara konferencija „Pametni građani za pametne gradove“.  Uvodne riječi u konferenciju dati će Nenad Antolović, direktor tvrtke Smart RI koja u CEKOM-u za pametne gradove djeluje kao korisnik projekta te gradonačelnik Grada Rijeke, Marko Filipović.

Kroz program konferencije građani će moći pratiti predavanja na kojima će partneri u projektu predstaviti proizvode koje razvijaju iz nekoliko različitih područja: promet i mobilnost u urbanim područjima, sigurnost grada i građana, razvoj turističke destinacije te energetska učinkovitost i pametno upravljanje otpadom.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno i slobodno za sve zainteresirane. Prijave za sudjelovanje su dostupne online na linku.

Građane će s proizvodima i uslugama koje razvijaju u sklopu projekta CEKOM upoznati upravo partneri projekta: Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski Telekom, Apsolon, Energetski institut Hrvoje Požar, SmartIS Exevio, Kreativni odjel i  Alarm Automatika.

Kako bi bolje upoznali partnere koji su uključeni u projekta kao i teme kojima se projekt bavi sudionici konferencije moći će pratiti i nekoliko panel rasprava. Prva od njih održati će se na temu „Budućnost javnog prijevoza u urbanim i ruralnim područjima“. Na njoj će o gorućem problemu javnog prijevoza razgovarati Saša Vojvodić, predstavnik Ericsson Nikole Tesle, Vedran Kotarski, predstavnik Hrvatskog Telekoma i Marko Škrobo, predstavnik tvrtke Apsolon.

Na konferenciji će također biti predstavljeni i projekti Grada Rijeke koji se odnose na  online usluge Grada Rijeke, napore Grada Rijeke po pitanju participativnog odlučivanja te novog projekta Energane, kao i predstavljanje projekta Erasmus+ WICT Projekt, “Introduction of joint short-cycle ICT courses for better employability of students and graduates” Sveučilišta u Rijeci.

Nakon dijela konferencije koji se održava u RI Hub-u svi sudionici i zainteresirani građani pozvani su u Društveni centar Drenova na – Predstavljanje rezultata istraživanja „Mapiranje potreba i potencijala lokalne zajednice Drenova“ provedenog u okviru projekta Društvenog centra Drenova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari