PROMET

U petak kreće 24 satni nadzor brzine na cestama u Primorsko-goranskoj županiji, lokacije predložili građani

Foto: Riportal - M.L.

U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a ovog tjedna prometna policija pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, a u petak, 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodi se 24-satni nadzor brzine.

Pojačani nadzor istovremeno se provodi na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, ali i na području cijele Hrvatske te na području svih država Europske unije.

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno je i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja kod sudionika u prometu radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Zahvaljujemo građanima koji su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine aktivno uključili u pripremu provedbe 24-satnog nadzora. Zaprimljenih 40-ak prijedloga građana policijski službenici su obradili i dio ih je usvojen te će se i na tim lokacijama provesti nadzor brzine kretanja vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari