PREDBLAGDANSKA MARENDA ZA SVE GRAĐANE

U petak na Korzu Gastrofešta: Podijelit će se 2000 porcija friganih ribica, 2500 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša žlahtine

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

U petak, 22. prosinca 2023. godine, na Trgu 128. brigade HV i na Korzu, održat će se tradicionalna Gastrofešta

Oglas

Na zajedničkoj predblagdanskoj marendi za sve građane će se ove godine pripremati frigane ribice, bakalar na gulaš i bakalar na bijelo. Građanima će se na Gastrofešti u 11.00 sati pridružiti i gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.
 
Gastrofešta počinje u 9.00 sati na Trgu 128. brigade podjelom frigane ribe. Podjela  bakalara na gulaš počinje u 10.30 sati, dok će u 11.00 sati ispred Gradske čitaonice na Korzu započeti i podjela kanape sendviča od bakalara na bijelo uz čašu žlahtine.
  
Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 2000 porcija friganih ribica i 2500 porcija bakalara na gulaš te 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine.
 
Za pripremu bakalara utrošit će se 200 kg bakalara, 100 litara maslinovog ulja, 300 kg krumpira koji su osigurali sponzori, Plodine d.d. i Brodokomerc Nova d.o.o.

Bakalar će pripremati Studentski centar Rijeka.

Kanape sendviče s bakalarom na bijelo i žlahtinu osigurali su i pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, Općina Čavle i Grad Rijeka.
 
Gastrofeštu organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.
 

Exit mobile version