OD 10-12 SATI NA KORZU

U petak na Korzu saznajte sve o upisima u 3. razred srednje policijske škole!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Policijske uprave primorsko-goranske pozivaju sve zainteresirane da u petak 13. kolovoza od 10 do 12 sati dođu na riječki Korzo i pobliže se upoznaju s uvjetima upisa i dvogodišnjeg školovanja, zapošljavanja te radom policije u cjelini

U petak 13. kolovoza od 10 do 12 sati na Korzu u Rijeci predstavnici Sektora policije, Službe za pravne poslove i ljudske potencijale, Odjela prevencije i Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave primorsko-goranske pružat će građanima sve informacije potrebne za upis u 3. i 4. razred Policijske škole „Josip Jović“.

Natječaj je otvoren do 20. kolovoza ove godine, a u školskoj godini 2021./2022. bit će upisano 50 učenika.

Nastava za učenike koji upišu 3. razred za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka započet će 6. rujna 2021. godine.

Naime, nakon deset godina Policijska akademija u rujnu ponovno pokreće program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole. Takav program dosad se provodio u dva navrata – od 1994. do 2000. godine te paralelno s programom prekvalifikacije od 2011. do 2013. godine.

“Razlog za ponovno uvođenje dvogodišnjeg programa je mogućnost bolje socijalizacije učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, što doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca.

Isto tako, zahvaljujući duljem programu, učenici će kvalitetnije razviti privrženost policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava.”, ističu iz Pu primorsko-goranske.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane da sutra, od 10 do 12 sati dođu na riječki Korzo i pobliže se upoznaju s uvjetima upisa i dvogodišnjeg školovanja, zapošljavanja te rada policije u cjelini.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari