ULAZ BESPLATAN

U petak navečer Profesor Baltazar stiže na Čajni trg! Uživajte u projekciji pod zvijezdama

Foto: Riportal/Ilustracija

Projekcija se održava večeras, 12. lipnja s početkom u 21:30 sati – vrijeme je određeno prema zalasku Sunca

Za male Riječane i Riječanke u sklopu Dana sv. Vida u Rijeku stiže popularni profesor Baltazar i to na šarmantnu lokaciju od milja zvanu Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flaciusa), koja kao da je preslikana iz neke od epizoda ovog antologijskog crtanog serijala.

Projekcija se održava večeras, 12. lipnja s početkom u 21:30 sati – vrijeme je određeno prema zalasku Sunca.

Baltazar na Čajnom trgu idealna je prilika da najmlađi sugrađani, ali i njihovi roditelji, bake i djedovi, zajednički uživaju u pričama iz imaginarnog Baltazargrada. Zanimljivosti radi, tvorci crtanog filma inspiraciju za Baltazargrad pronašli su upravo u gradu Rijeci.

U sklopu programa prikazat će se sljedeći crtani filmovi: Hanibalove Alpe, O mišu i satovima, Pingvin Čarli, Sportski život, Ulični svirači i Violeta i Franc. Ukupno trajanje projekcije je 45 minuta, a ulaz na program je slobodan.

Lik popularnog profesora Baltazara ugledao je svjetlo dana daleke 1967. godine. Glavni lik popularnog animiranog serijala dobroćudan je i neobičan znanstvenik koji pomoću svojih izuma olakšava živote stanovnika Baltazargrada. Baltazar je ljubitelj prirode i svih živih bića te borac za dobro, promicatelj tolerancije, mira i ljubavi. Poruke omiljenog profesora o tome kako riješiti probleme bez nasilja i agresije već pomoću mašte, sloge i pozitivne energije, aktualne su i danas pa nije čudo što priče o zgodama i nezgodama stanovnika ovog šarenog grada stječu i dalje poklonike među najmlađim generacijama.

U slučaju lošeg vremena (kojeg vjerujemo ipak večeras neće biti), program će se održati sutra, 13. lipnja u 21:30 sati, a ako se nepogodna prognoza nastavi, novi termin održavanja bit će naredni petak, 19. lipnja.

Art kino ovaj program organizira u suradnji s Gradom Rijekom i Samovar barom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari