OVOG PETKA

U petak riječke znamenitosti u crvenom, povod je izuzetno plemenit

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U petak, 3. veljače 2022. godine, riječke znamenitosti bit će osvjetljene crvenom bojom čime se Rijeka pridružuje obilježavanju Dana crvenih haljina.

Na inicijativu Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka, Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka će crvenim svjetlom osvijetliti fontane na Jadranskom trgu i dizalice na riječkom lukobranu te se na taj način priključiti međunarodnoj i nacionalnoj inicijativi Dan Crvenih haljina kojoj je cilj osvijestiti rizike i simptome moždanog udara kod žena te dati podršku ženama oboljelim od moždanog udara.

Prva kampanja „Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno, „Go Red for Women“, pokrenuta je u SAD-u radi podizanja svjesnosti o rizicima i specifičnostima moždanog i srčanog udara kod žena. Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari