NA PRVI DAN LJETA

U petak u Veprincu LeFestiva: Leprinačka ljetna zabava prvi puta donosi i skup harmonikaša ‘Armunike va Leprince’!

U petak 21. lipnja – na prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe, a dan uoči neradnog Dana antifašističke borbe – od 17:00 sati u Veprincu u Starom Gradu održava se treća po redu “LeFestiva – Leprinačka ljetna zabava”

Ove godine LeFestiva je obogatila svoj program te će se po prvi puta održati skup harmonikaša “Armunike va Leprince” – nastup harmonikaša svih uzrasta na pozornici kod lože.

Tu je i festival dječjeg stvaralaštva “Vidi ča ja umen” – nastup Dječjeg vrtića i Područne škole Veprinac, Dječjeg vrtića Brgud i individualni nastupi mladih umjetnica i umjetnika na pozornici kraj crkvice Svete Marije. Voditeljice programa su Irena Grdinić i Doris Juračić, a umjetnički voditelj je Darko Čargonja.

Po završetku dječjih nastupa na pozornici kod Svete Marije, posjetitelje očekuje “Čakavska ura” u sklopu koje će svoja književna djela čitati Sanja Albaneže, Marina Česen i gošća iz Istre Marija Ribarić.

U večernjim satima zabavljat će vas Duo Denis Robi, dok na platou ispred crkve Svetog Marka (Brituh) posjetitelje očekuje kazališna predstava “Cvrčak i mrav” teatra Naranča iz Pule te kino na otvorenom.

Program manifestacije:

od 17:00 Etno zbirka “Leprinačka leprina” – predavanje o leprini,
izložba fotografija i proizvoda od leprine
18:00 Loža “Armunike va Leprince”
18:15 Sv. Marija “Raskosmani lav”
18:30 Sv. Marija “Vidi ča ja umen”
19:30 Sv. Ana likovna radionica za djecu
20:00 Sv. Marija Čakavska ura
21:00 Brituh kazališna predstava “Cvrčak i mrav”
21:30 Loža Duo Denis Robi
21:45 Brituh kino na otvorenom

Sve zainteresirane organizatori pozivaju da posjete LeFestivu i zabave se u predivnom ambijentu Starog Grada u Veprincu.  Ulaz na događaj je besplatan, a posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda.

Manifestacija su sufinancirali Grad Opatija, Primorsko-goranske županija, TZ Grada Opatije i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Organizator događaja je Udruga Leprinka, a više informacija možete pronaći na https://lefestiva.com/ i na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/729309229156137/?active_tab=discussion

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari