MOBILNI TIMOVI NA RASPOLAGANJU

U PGŽ se nastavlja pad aktivnih slučajeva bolesti Covid 19

Idi na originalni članak

“Ulazimo u tjedan u kojem očekujemo daljnji pad novozaraženih osoba koronavirusom kakav bilježimo već zadnja tri tjedna”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović

Oglas

Dodao je da je prošli tjedan u odnosu na prethodni evidentiran pad od 32,58 posto.

Jučer je testiranjem u hitnoći utvrđeno 27 novooboljelih, ozdravilo je 335 osoba i trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 4689. Dobra je vijest i da stagnira broj hospitaliziranih osoba koji se liječe od bolesti COVID 19 kao i broja preminulih.

Mićović je rekao da je prošli tjedan započelo samotestiranje učenika te da je sve manje zaraženih i unutar te populacije.

“Prema aktualnim podacima 33 je pozitivnih učenika, a njih 85 je u samoizolaciji. Sada je zbog školskih praznika pauza, a 21.ožujka predviđen je kao zadnji datum provedbe samotestiranja učenika. U PGŽ se bilježi jako veliki odaziv roditelja i djece, a zadovoljni možemo biti i odazivom na cijepljenje po čemu smo prvi u RH”, rekao je Mićović te istaknuo da se na poziv putem mobilnih timova do sada cijelio preko 2000 osoba slabije pokretnih i nepokretnih osoba te da građani i dalje mogu zatražiti da ih se cijepi kod kuće.

Exit mobile version