MOBILNI TIMOVI NA RASPOLAGANJU

U PGŽ se nastavlja pad aktivnih slučajeva bolesti Covid 19

“Ulazimo u tjedan u kojem očekujemo daljnji pad novozaraženih osoba koronavirusom kakav bilježimo već zadnja tri tjedna”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović

Dodao je da je prošli tjedan u odnosu na prethodni evidentiran pad od 32,58 posto.

Jučer je testiranjem u hitnoći utvrđeno 27 novooboljelih, ozdravilo je 335 osoba i trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 4689. Dobra je vijest i da stagnira broj hospitaliziranih osoba koji se liječe od bolesti COVID 19 kao i broja preminulih.

Mićović je rekao da je prošli tjedan započelo samotestiranje učenika te da je sve manje zaraženih i unutar te populacije.

“Prema aktualnim podacima 33 je pozitivnih učenika, a njih 85 je u samoizolaciji. Sada je zbog školskih praznika pauza, a 21.ožujka predviđen je kao zadnji datum provedbe samotestiranja učenika. U PGŽ se bilježi jako veliki odaziv roditelja i djece, a zadovoljni možemo biti i odazivom na cijepljenje po čemu smo prvi u RH”, rekao je Mićović te istaknuo da se na poziv putem mobilnih timova do sada cijelio preko 2000 osoba slabije pokretnih i nepokretnih osoba te da građani i dalje mogu zatražiti da ih se cijepi kod kuće.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views