USKORO POČINJU RADOVI

U Podkilavcu započinje preuređenje trga i dječjeg igrališta

Uskoro započinju radovi na uređenju trga i dječjeg igrališta u centru mjesta Podkilavac

Prema najavama iz jelenjske općinske uprave, radovi će započeti početkom veljače, a rok izvršenja je šezdeset dana, što bi značilo da će mještani Podkilavca, naselja koje broji oko 350 stanovnika, u svibnju dobiti reprezentativno mjesto za okupljanje i druženje.

Naime, postojeće dječje igralište bit će u potpunosti renovirano, a krasit će ga pješčana podloga. Igralište će u potpunosti biti ograđeno ogradom. Svaka sprava u dječjem parku imat će antistres podlogu kako bi udobnost i sigurnost, prilikom korištenja igrala, bila na visokoj razni.
Iz Općine Jelenje napominju kako se park nije renovirao od svoje prvotne izgradnje prije više od deset godina. Igralište za djecu od dvije do sedam godina prostirat će se tako na gotovo 300 kvadrata, a prilikom uređenja riješit će se oborinska odvodnja ugradnjom 30 metara cijevi.
Također, u park će se postaviti nova LED rasvjeta.Prostor ispred čitaonice i šterne u Podkilavcu asfaltirat će se i postaviti rubnjaci.
Radi se ukupno o blizu 500 kvadrata novog asfalta i dvadeset metara rubnjaka, kako bi se ogradila i istaknula stara šterna. Prilikom izvođenja radova uklonit će se stari drveni telefonski stup te ostaci starih stupova za električnu energiju.
Nakon izvođenja radova označit će se parkiraišna mjesta.
Ukupna vrijednost investicije nešto je manja od 200 tisuća kuna, a radove će financirati Općina Jelenje. Na ovom je prostoru Općina Jelenje početkom godine postavila Wi-Fi zonu koju najviše koristi mladež za besplatan internet u pokretu.
Mještani Podkilavca dobit će tako lijep i uredan vanjski prostor za provođenje slobodnog vremena.
Posebno tu mislim na obitelji s djecom koji će konačno imati siguran i prostran prostor za igru mališana. To smo našim mještanima i obećali, a radi se o prvoj fazi uređenja centra Podkilavca. Tijekom prošle godine dobili smo građevinsku dozvolu za izgradnju novog centra, odnosno zgrade na mjestu sadašnje čitaonice u Podkilavcu, koja bi se koristila za javnu namjenu i potrebe mještana Podkilavca. Kako se radi o dodatnoj investiciji od preko milijun kuna svakako planiramo radove izvršiti u novom mandatnom razdoblju”, kazao je načelnik Robert Marčelja prilikom obilaska terena dodajući kako je projekt izgradnje nove zgrade spreman za prijavu na EU fondove, kako bi što više rasteretio Općinski proračun.
Projekt je prvotno planiran u 2020 godini, ali se zbog financijskih posljedica korona krize, kako u Hrvatskoj, pa tako i u Općini Jelenje nije mogao realizirati, pa je prolongiran za iduće mandatno razdoblje.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari