U POLIKLINICI KOLAČI I ČAJ: KBC Rijeka obilježava Međunarodni dan sestrinstva

Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva.

To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije.

Povodom tog dana na riječkom lokalitetu KBC-a Rijeka, u prizemlju Poliklinike, u četvrtak od 9 do 11 sati građani mogu izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi. Djelatnici bolnice počastit će ih kolačima i toplim čajem, kao i najmlađe pacijente na pregledima u Poliklinici dječje bolnice.

U izlozima zgrade Poglavarstva Grada Rijeke prigodno su izložene zanimljive umjetničke fotografije s motivom medicinskih sestara i tehničara u svakodnevnom radu.

Također, medicinske sestre i tehničari KBC-a Rijeka sudjeluju u radu tribine u Gradskoj vijecnici s temom “Utjecaj medicinske sestre u stvaranju kulture sigurnosti bolesnika”

Svoj dan ovi vrijedni medicinski djelatnici proslavljaju skromno i radno, uz bolesnike, onako kako to svakodnevno čine na odgovornim zadacima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views