U VIJEĆNICI I PRIGODNA TRIBINA

U ponedjeljak na Korzu besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, u Vijećnici tribina o zdravlju

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U ponedjeljak 3. listopada u 11 sati, povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održat će se tribina namijenjena osobama starije životne dobi, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima, pod nazivom „Aktivni i zadovoljni u trećoj životnoj dobi“.

Sukladno temi ovogodišnjeg Međunarodnog dana starijih osoba (“Otpornost i doprinosi žena starije životne dobi”), na tribini će se govoriti o aktivnosti, doprinosu te uključenosti u društvena zbivanja osoba starije životne dobi, uz osvrt na značajnu uključenost i doprinos žena.

O temi će govoriti dr. sc. Jasna Krstović, umirovljena sveučilišna profesorica, prof. dr. sc. Sanja Smojver Ažić, s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, te Emil Baumgartner, predsjednik Matice umirovljenika grada Rijeke. Organizatori tribine su Grad Rijeka i Nastavni zavod za javno zdravstvo primorsko-goranske županije.

Istog dana na riječkom Korzu, na štandovima ispred robne kuće ZARA, održat će se javnozdravstvena akcija povodom Međunarodnog dana starijih osoba te Svjetskog dana srca, koja će uključivati mjerenje visine krvnog tlaka, šećera u krvi, demonstracije pružanja prve pomoći za laike, savjete kardiologa, savjete nutricioniste te demonstracije vježbanja.

Akcija će se održavati od 10 do 12:30 sati. Organizatori javnozdravstvene akcije su Nastavni zavod za javno zdravstvo primorsko-goranske županije, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views