MOLE SE SUDIONICI U PROMETU NA OPREZ

U ponedjeljak počinju radovi na novoj regulaciji prometa u Jurjenićima i Ćikovićima

Dana 4.12.2023. godine započinju radovi na uređenju prometne signalizacije i nove regulacije prometa u naseljima Jurjenići, Novo naselje Ćikovići i dijelu Ćikovića.

Najprije će se izvoditi pripremni radovi postavljanja stupova za vertikalnu signalizaciju, a zatim iscrtavanje horizontalne signalizacije i uvođenje nove regulacije prometa u pojedinim dijelovima naselja.

Obzirom da u navedenom području već duže vremena postoji problem slobodnog odvijanja prometa, a čemu su uglavnom uzrok osobna vozila parkirana na kolniku, razmatrale su se različiti varijante njegovog uređenja.

Nakon više analiza i konzultacija, izrađeno je prometno rješenje za koje su dobivene suglasnosti Mjesnog odbora i Ministarstva unutarnjih poslova. Tim rješenjem neke ulice postaju jednosmjerne, dok se u dvije postojeće jednosmjerne mijenja smjer kretanja. Na taj će se način smanjiti broj konfliktnih točaka (mimoilaženje s vozilima komunalnih službi i sl.), a istovremeno će se na mjestima gdje prostorni uvjeti to dopuštaju iscrtati nova parkirna mjesta.

Predviđeno je da ukoliko vremenske prilike budu dopuštale, kompletno uređenje i preregulacija budu gotovi do kraja prosinca.

Mole se sudionici i stanari da pojačaju oprez i prate prometnu signalizaciju, kako prilikom radova, tako i prilikom nove regulacije prometa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari