VODNO-KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

U ponedjeljak počinju radovi na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal/ Ilustracija

U ponedjeljak, 4. rujna započinju radovi na optimizaciji i izgradnji vodno-komunalne infrastrukture na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta

S obzirom na početak nove školske godine i očekivane gužve u prometu, zatvaranju ulice Lozičina cesta pristupit će se u ponedjeljak nakon 9 sati ujutro.

Privremenim prometnim rješenjem prometovanje vozila ulicom Lozičina cesta, od Nove ceste prema Zametskoj ulici neće biti dozvoljeno, dok će u suprotnom smjeru, iz Zametske prema Novoj cesti, vozila moći slobodno prometovati. Alternativni prometni pravac omogućen je ulicama Braće Mohorića i Krnjevo.

Zbog uspostave privremene prometne regulacije, linija 3 javnog gradskog prijevoza prometovat će privremenom trasom:

SMJER: ISTOK – ZAPAD – S Delte prometuje redovitom trasom.
SMJER: ZAPAD – ISTOK

– S Grbci prometuje redovitom trasom do stajališta Zamet groblje odakle se uključuje: Primorska ulica – ul. Braće Mohorić – Baredice – Zametska ulica i dalje redovitom trasom.
Na navedenoj trasi za ukrcaj/iskrcaj putnika koristit će se stajališta: Braće Mohorić, Zamet-Braće Monjac i Baredice, a za vrijeme radova ukidaju se stajališta Nova cesta B. Mohorić i Becićeva.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Radovi u sklopu velikog EU projekta

Radovi se odvijaju u sklopu 233.799.649,88 EUR vrijednog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Najavljeni radovi nastavak su radova na transportnim kolektorima koji su već započeli na Novoj cesti, a izvode se u sklopu grupe radova A, podsustava A2 “Transportni kolektori: područje “Zamet” (kolektor “Z1”) područje “Kantrida” (kolektor “K1”), crpna stanica “CS Dražička” i crpna stanica “CS Kantrida”.

Transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu iz već izgrađenih sanitarnih kolektora na predmetnom području, a koji su trenutno spojeni na mješoviti sustav odvodnje. Transportni kolektori služit će za transport sanitarnih otpadnih voda do lokacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Informacije o planiranim radovima, radovima u tijeku i izvedenim radovima građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvik-rijeka.hr/geoserver/web/Default.html.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari