IZVANREDNI RADOVI

U ponedjeljak počinju radovi sanacije na riječkoj obilaznici; Vozačima se preporuča korištenje alternativnih pravaca!

Izvodit će se izvanredni radovi na prijelaznim napravama na dionici čvor Rijeka zapad – Rujevica u smjeru Zagreba/Križišća na autocesti A7

U ponedjeljak 18. rujna iza 9:00 sati nakon jutarnje migracije korisnika, započinje izvođenje radova sanacije prijelaznih naprava na vijaduktu Lenci na dionici čvor Rijeka zapad – Rujevica u smjeru Zagreba/Križišća (Riječka obilaznica) na autocesti A7. S obzirom na činjenicu da se radi o zoni velikog intenziteta prometa, očekuju se zastoji i kolone vozila u prilazu zoni radova.

Za promet biti zatvorena jedna prometna traka

U prvoj fazi radova od 18.09. do 08.10. za potrebe osiguranja zone radova uspostavit će se privremena regulacija prometa na način da će za promet biti zatvorena jedna prometna traka, a promet će se voditi drugom prometnom trakom uz ograničenje brzine kretanja.

U drugoj fazi od 8.10. do 24.10. promet će se odvijati po dvije sužene prometne trake. Ovakvom regulacijom očekuju se znatno manji zastoji i kolone vozila.

Ukoliko budu loši vremenski uvjeti, radovi se neće izvoditi

“Uz svu organizaciju i želju da korisnicima omogućimo sigurnu i kvalitetnu vožnju, svjesni smo da radove nije moguće provoditi bez utjecaja na protočnost prometa autocestom.”, poručili su ovom prigodom iz Hrvatskih autocesta.

U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na ovom dijelu autoceste, mole se svi vozači za poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije te održavanjem sigurnosnog razmaka, te da se pravovremeno informiraju o stanju i uvjetima na ovoj dionici.

Mole sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr.

“U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).

Također, ukoliko je to moguće, preporučamo koristiti alternativni pravac.”, zaključuju iz HAC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari