POSEBNA PRILIKA

Video | U prirodni raj 20 minuta od Rijeke, Fužine mame nove stanovnike posebnom cijenom zemljišta!

Parcele su površine 700 metara četvornih, sve ponuđene su građevinske. E, ali samo da još općina nagovori županiju da joj vrati javni bus do Rijeke…

Gorski kotar postaje hit destinacija za turiste, kako za domaće, tako i za strane. Istodobno je sve manje onih koji tamo žele živjeti 365 dana u godini. Općina Fužine zato ima novi plan, po stanovnike kreće atraktivnim kvadratima i s čak 12 gradilišta. O čemu je riječ? Istražuje Ida Balen za RTL Vijesti.

U Fužinama se ljepota vidi, udiše i čuje

Ta ista ljepota sada se i prodaje. Mnogima je neprocjenjiva, ali cijenu ipak ima. To je 35 eura po kvadratu. To je i način da u Fužinama ne buja samo priroda, nego i broj stanovnika. 

Petar Faltin je nedavno s obitelji doselio iz Rijeke, a Ante Luketić ovdje živi više od 40 godina. Što im se čini, treba li privlačiti nove ljude? I hoće li oni to uspjeti na ovaj način?

“Ne morem ja to reć, kako, čim ih privuć, kad nekog posla nema”, komentirao je Ante.

“Onda, tu su i zime, jako optre. Ono, lijepo je doć iz Rijeke na jedan dan, na vikend…”, kaže.

Petar nije požalio što se doselio, ali postoji velik problem: 

“Ako nema javnog prijevoza, znači osuđeni ste na auto, a sad su ogromni troškovi. Znači, nije opcija raditi u Rijeci. Autobus je bio super, stizao je za pola sata, tako da sad ga nema i ne možete to. Znači, treba osmislit cijelu priču. Šta će ljudi tu kad dođu?” 

Traže rješenje za javni prijevoz

Iz Općine su se zbog toga obratili Županiji, traže rješenje za javni prijevoz. Obnovljeni su vrtić, kino, ceste, fasade. Vjeruju, zato, da će za zemljišta koja prodaju, biti interesa.

“Parcele su površine oko 700 kvadrata. Radi se o 12 građevinskih parcela koje su uglavnom pogodne za gradnju obiteljskih kuća. Općina Fužine je na izuzetno dobroj prometnoj lokaciji, 20 minuta od mora, sat vremena od Zagreba”, opisala je ponudu Kristina Piršić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Fužine.

Stariji stanovnici bili bi mirniji znajući da Fužine neće opustjeti. A zato su novim stanovnicima dobrodošli njihovi savjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari