SJAJNA VIJEST

U prizemlju studentskog paviljona riječkog kampusa uređuje se dječji vrtić – Kapljica

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

U prizemlju studentskog paviljona na riječkom Sveučilištu u kampusu na Trsatu uređuje se novi dječji vrtić pod nazivom Kapljica, koji predstavlja prvi takav projekt u Hrvatskoj. Ovaj inovativni vrtić omogućit će studentima Učiteljskog fakulteta u Rijeci da praktično primjenjuju stečena znanja u blizini svojih predavanja, čime će dobiti vrijedno iskustvo u radu s djecom, istaknula je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan tijekom Gradskog vijeća. Projekt također podržava nedavno osnovani Centar za istraživanje djetinjstva na Sveučilištu u Rijeci, koji dodatno naglašava važnost ovog iskoraka.

Oglas

Kapljica će biti smještena na 243 četvorna metra i uključivati jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu, osmišljenu za 32 djece. Očekuje se da će uređenje i opremanje prostora biti završeno do kraja siječnja 2025., a ulaganje u građevinske radove iznosi oko 70.000 eura, dok će opremanje iznositi dodatnih 35.000 eura. Vrtić će biti dio mreže Dječjeg vrtića More, a za rad s djecom bit će angažirana četiri odgojitelja i pomoćno osoblje.

Pored vrtića Kapljica, Grad Rijeka ulaže i u proširenje postojećeg vrtića Oblačić na Zametu, te se očekuje izdavanje građevinske dozvole za vrtić Galeb. U suradnji s Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana u Rijeci gradi se i vrtić Fiume, koji će primiti 84 djece u pet odgojnih skupina i otvoriti svoja vrata u prvoj polovici 2025. godine, pri čemu je vrijednost investicije procijenjena na 3,7 milijuna eura.

Exit mobile version