U RIJECI 15. TJEDAN MOZGA: Naglasak ovogodišnjeg programa na razumijevanju dječje i adolescentske dobi

Foto: uniri.hr

U ponedjeljak14. ožujka u 13 sati u Auli Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će se svečano otvorenje 15. Tjedna mozga

Tjedan mozga održava se od 14.-20. ožujka, a radi se o svjetskoj inicijativi s ciljem promocije znanja o mozgu. Inicijativu je pokrenula Svjetska udruga neuroznanosti a aktivno joj se već 15 godina priključuje i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Ove godine teme su prilagođene svim uzrastima, s naglaskom na dječju i adolescentsku dob. Tri glavne teme su dječji mozak, empatija, tolerancija i netolerancija te suradnja lijeve i desne hemisfere mozga.

U sklopu otvorenja, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci bit će najavljen i cjelokupni program ovogodišnjeg Tjedna mozga.

Članovi udruge Klub Srce Rijeka i štićenici Centra za autizam Rijeka, u Auli Medicinskog fakulteta tradicionalno će i ove godine izložiti svoje likovne radove. Rad udruge Srce predstavit će predsjednica Kluba Ana Pribanić, a rad Centra za autizam Lidija Penko.

Tjedan mozga službeno će, ispred Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, otvoriti prim.dr.sc.Daniela Petrić.

Cjelokupni program Tjedna mozga možete pogledati OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari