U Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva!

Porazni su podaci da u Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva, a ‘Moje mjesto pod suncem’ jedini je program koji u Rijeci sustavno radi s 40-ak djece

“U prvom razredu su ga zezali – ti nemaš ovakvu igračku, nemaš najnoviji kompjutor. Ali ja mu kažem: sine, uvijek će biti za hranu i cipele”… “Popustila je u školi jer nema sve knjige, pala je razred i nema više pravo na stipendiju”… To su samo neke od izjava roditelja socijalno ugrožene djece istaknute na riječkom Korzu na fotoizložbi o siromaštvu djece u našoj zemlji, javlja Novi list.

Centar za kulturu dijaloga (Cekade) i Šarolija povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja postavili su fotoizložbu u sklopu svog programa socijalnog uključivanja djece u riziku od siromaštva pod nazivom “Moje mjesto pod suncem”.

Porazni su podaci da u Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva, a “Moje mjesto pod suncem” jedini je program koji u Rijeci sustavno radi s četrdesetak djece koja žive u takvim uvjetima, piše Novi list.

Cilj programa je poslati apel građanima, tijelima javne vlasti i poslovnom sektoru da rješavanju problema pristupe konkretnim aktivnostima.

Udruge apeliraju na građane, tijela javne vlasti i poslovni sektor da rješavanju problema siromaštva djece pristupe konkretnim aktivnostima. Informacije o tome kako pomoći može se dobiti na tel. 091 163 79 39 ili putem e-maila: cekaderi@gmail.com
Vijesti.hr
Davor Puklavec/PIXSELL

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari