MEĐUNARODNA PRODUKCIJA

U Rijeci će se snimati film “Momo”, na nekoliko lokacija bit će preusmjeren promet i ograničeno parkiranje

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Snimanje će se najvećim dijelom odvijati na riječkoj tržnici u poslijepodnevnim i večernjim satima

Krajem ožujka i početkom travnja u Rijeci će se snimati dugometražni film “Momo”, ekranizacija romana jednog od najpopularnijih njemačkih pisaca fantasy i dječjih romana 20. stoljeća, Michaela Endea. Snimanje će se najvećim dijelom odvijati na riječkoj tržnici u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Snimanje filma počelo je krajem veljače u Puli, a u periodu od 19. ožujka do 2. travnja nastavit će se na nekoliko lokacija u Rijeci.

(foto: Rijeka plus)

Junakinja ove uzbudljive filmske priče je hrabra djevojčica Momo koja živi u ruševinama amfiteatra na rubu neimenovanog grada. Kad njenim sugrađanima zapri-jeti zla korporacija koja ljudima želi ukrasti vrijeme i lišiti ih svakodnevnih malih radosti, Momo će se uputiti do samog ruba vremena kako bi ih u tome spriječila.

Produkciju potpisuje njemačka Westside Filmproduktion Gmbh, a hrvatski pružatelj usluga je PAKT Media, pri čemu 70 % filmske ekipe čine hrvatski profesionalci. Film nastaje uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa poticaja Filming in Croatia.

„Rijeka je sa svojom povijesnom arhitekturom, slikovitim i raznolikim lokacijama iz godine u godinu sve zanimljivija filmašima. Ono što kao Grad Rijeka sa svojim komunalnim i trgovačkim društvima činimo kako bi podržali taj trend je osiguravanje dobre logističke podrške produkcijama. Naime, držimo da ovakav vid suradnje s filmskom industrijom otvara mogućnosti i donosi iskustvo našim umjetnicima i profesionalcima u kreativnim industrijama, potiče lokalno gospodarstvo te svakako nudi jedinstven način promocije Rijeke na međunarodnoj razini,“ izjavio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Snimanje će se najvećim dijelom odvijati na riječkoj tržnici ispred i oko drugog paviljona i to u periodu od 20. ožujka do 2. travnja izvan radnog vremena tržnice (isključivo u poslijepodnevnim i večernjim satima). Tijekom snimanja, na određene dane u periodu od 19. do 27. ožujka, za Bulevar oslobođenja (ispred hotela Neboder), Demetrovu ulicu, Ulicu Senjsko pristanište i Ulicu Riva Boduli vrijedit će posebna regulacija prometa.

Uz podršku Grada Rijeke i gradskih službi produkcija će nastojati u što manjoj mjeri utjecati na svakodnevni život stanovnika Rijeke, kojima se ovim putem unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

Plan regulacije prometa za vrijeme snimanja:

Bulevar oslobođenja (ispred hotela Neboder), 19. i 20. ožujka od 18:00 do 02:00 sati
Potpuno zatvaranje dijela ceste ispred hotela Neboder. Pristup garaži hotela bit će omogućen za sve korisnike hotela.

Demetrova ulica, 21, 26. i 27. ožujka od 14 do 19 sati
Promet će biti zatvoren za sva vozila od 14 sati. Do 16 sati bit će moguće parkiranje na rezerviranim mjestima namjenjenim za obavljanje dostave na tržnici. Promet će biti preusmjeren na ulicu Senjsko pristanište.

Ulica Riva Boduli
21., 26. i 27. ožujka, od 14:00 do 19:00
Zatvaranje ceste u intervalima do maksimalno 10 minuta

  1. ožujka, od 18:00 do 21:00 (2 sata snimanja u navedenom periodu)
    Zatvaranje ceste u intervalima do maksimalno 10 minuta.
    Ulica Senjsko pristanište, 25. ožujka, od 20:00 do 01:00 (4 sata snimanja u navedenom periodu)
    Potpuno zatvaranje ceste. Promet će biti preusmjeren na Demetrovu ulicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari