DVA NOVA PROGRAMA UDRUGE

Video | U Rijeci i široj okolici sve je više jednoroditeljskih obitelji; Udruga Portić pomaže im posebnim programima

Nastavljaju i s provedbom već postojećih programa. Više u video prilogu!

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić kreće s provedbom dva nova programa – „1 za sve – psihosocijalna podrška za jednoroditeljske obitelji“ i “Pričam ti priču”

Jedan je psihosocijalna podrška jednoroditeljskim obiteljima, a drugi podrazumijeva biblioterapijske radionice za ranu i predškolsku dob, donosi Kanal Ri.

Od listopada s provođenjem počinje novi projekt, psihosocijalna podrška za jednoroditeljske obitelji.

“Sve je više jednoroditeljskih obitelji, jedan roditelj, sam skrbi i brine, veći je rizik od siromaštva… radi se o grupama podrške od 8 susreta”, otkriva Marina Marghetti, voditeljica projekta „1 za SVE“.

Nakon dvogodišnje stanke Portić ponovno organizira seminar za nove volontere u programu „Tete i barbe pričalice“ koji će se održati 17., 18. i 19. listopada od 17 do 20 sati.

Udruga godišnje ima oko 250 volontera, a svake godine ostvari između osam i deset tisuća volonterskih sati.

“Iz dubine svoga srca zahvaljujem što ste nam darovali vaše vrijeme i komadić lijepe duše. Vi ste svojim dolascima skratili duge bolničke dane našoj djeci, otvarali nova vrata, vodili u daleke priče.”, istaknula je Iva Bilić Čače, v.d. predstojnice Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Biblioterapijske radionice za djecu od 4 do 6 godina provodit će se u Dječjoj kući.

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić djeluje od 2006. godine i dosad je pokrenula nekoliko vrlo važnih projekata i programa te više različitih aktivnosti namijenjenih djeci, roditeljima i široj zajednici, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari