U Rijeci idući tjedan započinje kampanja „Uključi se!“

Foto: Ilustracija

Cilj kampanje je potaknuti što veći broj građana na uključivanje u projekt „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“

Na tragu dobre prakse mjesnih odbora, prepoznate u Hrvatskoj i inozemstvu, sljedećeg tjedna će u sklopu projekta „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ započeti kampanja „Uključi se!“.

Cilj kampanje je potaknuti što veći broj građana na uključivanje u projekt, nudeći četiri načina: kroz volontiranje, kroz Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programima Civilne inicijative i Zeleni val te odlučivanjem kroz Vijeće građana.

Volonteri će kroz 2019. godinu prisustvovati posebno osmišljenim edukacijama, u sklopu kojih će se upoznati kako međusobno, tako i s programima u koje će biti uključeni i aktivnostima koje se od njih očekuju.

U sklopu programa Civilne inicijative potpore će se dodjeljivati za projekte koji društvenom, umjetničkom i kulturnom akcijom podižu kvalitetu života u gradu, dok program Zeleni val potporama podržava projekte koji doprinose urednijim i zelenijim javnim prostorima te sugrađane potiču na ekološki odgovorno ponašanje. Vijeće građana bit će zaduženo za procjenu prijedloga pristiglih na javne pozive te odabir onih koji zaslužuju financijsku podršku bit će zaduženo.

Prijave započinju početkom idućeg tjedna, a bit će otvorene mjesec dana, s time da se građani mogu prijaviti ispunjavajući prijavnicu za volontere dostupnu na www.rijeka2020.eu, odnosno u RiHubu na adresi Ivana Grohovca 1/a, od ponedjeljka do subote, od 8:00 do 20:00 sati.

Naime, upravo je proteklog tjedna u prostoru bivšeg Bernardija otvoren RiHub, prostor namijenjen ne samo informiranju o projektima Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, već i kao mjestu u kojem građani moći prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari