U Rijeci izašao prvi broj novina mladih RiPort

RiPort je nastao iz radionice novinarstva koja se održavala od ožujka do lipnja ove godine u Klubu mladih Rijeka pod vodstvom magistre novinarstva i odnosa s javnostima Ive Matić.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj povodom izlaska prvog broja RiPorta Andrej Briščik u ime Kluba mladih Rijeka istaknuo je da su upravo ovakvi projekti ono zbog čega je Klub mladih Rijeka i nastao. Iskoristio je priliku da još jednom pozove sve mlade koji imaju ideju ili projekt, a treba im logistička podrška, prostor i resursi da se slobodno jave Klubu mladih Rijeka kao što se javila voditeljica radionice novinarstva i glavna urednica RiPorta Iva Matić.

Bojan Kurelić je pozvao sve mlade koji se žele uključiti u drugi ciklus radionica novinarstva koje počinju u 11. mjesecu ove godine i imaju želju biti dio projekta RiPort novina da se slobodno jave.

„Volite pisati, želite biti novinar, istraživati, slikati, raditi grafički dizajn, upravljati društvenim mrežama, youtube kanalom ili portalom…evo Vam prilike! Javite se na radionicu novinarstva i postanite dio ovog projekta“.

Iva Matić, kao glavna urednica novina i voditeljica radionice novinarstva na tiskovnoj konferenciji predstavila je prisutne mlade novinare/polaznike radionice i autore tekstova te teme kojima se u ovom, prvom broju bave. Tolerancija prema manjinama i subkulturama u Rijeci, lažne klinike za pobačaje, povijest riječkog rocka, joga i vrtlarstvo kao studentski hobiji, ali i ekskluzivan intervju s djelatnikom 3. maja, kao i sa riječkom glazbenicom Mirnom Škrgatić.

Polaznici radionice novinarstva i autori tekstova u prvom broju RiPorta Dominik Mrak, Silvija Starčević i Iva Mijolović pričali su o svom iskustvu na radionicama i kako su realizirali svoje tekstove koji se nalaze u sklopu RiPorta.

Besplatni primjerak svog RiPorta možete od danas preuzeti u Gradskoj knjižnici Rijeka, Art kinu, OKC Palach, Klubu mladih Rijeka, Book Caffeu Dnevni Boravak, DSR Primorju, Harats pubu, Cukarikafe Baru, Samovar Baru, Bar baru, Bačva pubu, Flumen Pubu, Rakhia baru, Croatia Recordsu, Filodramatici…
I. M.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari