21. TRAVNJA

U Rijeci na Tranzitnom punktu za migrante proslavljen Ramazanski bajram

Foto: Riječka nadbiskupija

Svakodnevno u ovom skloništu na riječkom željezničkom kolodvoru utočište pronađe 50 do 100 migranata

Migrante islamske vjeroispovijesti posjetio je riječki imam Hidajet efendija Hasanović, podijelio im hranu i nezaobilazne blagdanske baklave, darove za djecu i pakete za put koje je pripremila Islamska zajednica u Rijeci. Volonteri Tranzitnog punkta islamske vjeroispovijesti na vlastitu su inicijativu dodali kolače i kavu.

Proslavu islamskog praznika organizirali su volonteri Tranzitnog punkta na čelu sa s. Ninom Benediktom Krapić, a migrante su posjetili, i čestitali im, i predstavnici Riječke nadbiskupije.

Svakodnevno u ovom skloništu na riječkom željezničkom kolodvoru utočište pronađe 50 do 100 migranata. Dobiju topli obrok i odjeću, na raspolaganju su im sanitarne prostorije, a mogu i prespavati u improviziranom šatoru.

Ne zadržavaju se dugo, većina ih nakon nekoliko dana nastavlja put. Hranu migrantima svakoga dana osigurava Caritas Riječke nadbiskupije, a za njih brinu volonteri Caritasa, Isusovačke službe za izbjeglice, Islamske zajednice i ljudi dobre volje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari