IZABRALO POVJERENSTVO

U Rijeci nagrađeni najljepše uređeni blagdanski izlozi. Pogledajte tko su dobitnici

U Salonu Grada Rijeke dodijeljene su nagrade za najljepše uređene blagdanske izloge, a prema odluci Povjerenstva ove su godine odabrani izlozi cvjećarnice Čičak, trgovine Supermajice.hr i trgovine Ciciban.

Riječ je o tradicionalnoj akciji Grada Rijeke koja se provodi u vrijeme božićno – novogodišnjih blagdana, a cilj je potaknuti poduzetnike da na prigodan i maštovit način, u vlastitom aranžmanu, urede izloge svojih poslovnih prostora koji se nalaze na području užeg centra grada i na taj način doprinesu blagdanskom ugođaju za vrijeme trajanja manifestacije Rijeka Advent.

Povjerenstvo za izbor najljepše uređenih izloga kojeg čine predstavnici Grada Rijeke, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, obišlo je izloge poslovnih prostora koji su smješteni na području užeg centra grada te izabralo tri najljepše uređena. Najljepši adventski izlozi birali su se prema nekoliko kriterija – blagdanski ugođaj, estetski sklad i originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda i uporabi dekorativnih elemenata.

Prvo mjesto i nagrada od 400,00 eura pripalo je cvjećarnici Čičak, drugo mjesto uz nagradu od 300 eura pripalo je trgovini Supermajice.hr, dok je za treće mjesto odabran izlog trgovine Ciciban, uz nagradu od 100 eura.

Nagrade su dobitnicima uručile zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić, a dodjeli su prisustvovali i članovi Povjerenstva, Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, Marko Mikašinović ispred Turističke zajednice grada Rijeke i Vesna Martić, iz Upravnog odjela gradske uprave za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte.

Zamjenica Sandra Krpan čestitala je dobitnicima na nagradama i zahvalila im na sudjelovanju u ovoj akciji. „Jako mi je drago da ste svojim trudom i maštovitošću pridonijeli blagdanskom raspoloženju u našemu gradu te tako uljepšali ovaj poseban i veseo dio godine. Nadam se da ćete svojim primjerom potaknuti i ostale trgovce i vlasnike poslovnih prostora na Korzu da nam sljedeće godine centar našeg grada bude još bolje i ljepše okićen, da ih se još više uključi sa svojim maštovitim idejama“, rekla je zamjenica Krpan.

Nagradu su u ime cvjećarnice Čičak primili Sara Bermanec i Marin Miletić, u ime trgovine Supermajice.hr Mia Lekić i u ime trgovine Ciciban Ivana Mudrinić.

Podsjetimo, Grad Rijeka putem svojeg Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte od 2012. godine tradicionalno provodi projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva” u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Projekt se provodi dva puta godišnje, za vrijeme trajanja manifestacije Dani sv. Vida te za vrijeme trajanja Rijeka Adventa. Ove godine u sklopu projekta uvedena je jedna novina, a ta je da su u prvom ciklusu izloge poduzetnika uređivali učenici škole, dok je u ovom ciklusu odlučeno potaknuti poduzetnike da urede izloge u vlastitom aranžmanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari