U Rijeci novi slučaj koronavirusa! Ukupno šesta pozitivna osoba je muškarac koji je bio u kontaktu s oboljelim iz Rijeke

Idi na originalni članak
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Osoba se osjeća dobro i sve je u redu, kazala je dr. Alemka Markotić

Oglas

U Hrvatskoj je zasad koronavirusom zaraženo šestero ljudi. Riječ je o braći blizancima iz Zagreba, muškarcu iz Rijeke koji je radio u Italiji te dvjema ženama koje su bile u kućnom kontaktu s prvim i trećim oboljelim, odnosno djevojci i supruzi.

No, one imaju blage simptome i dobro su, rekla je ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić naglašavajući da se koronavirus u Hrvatskoj za sada ponaša kao “kućni virus”.

Više u VIDEOPRILOGU:

Šesti pozitivan je muškarac iz Rijeke koji je bio u kontaktu s trećim bolesnikom iz Rijeke.

Tijek događaja vezan uz koronavirus pratite u nastavku:

16.10 – Ministar zdravstva Vili Beroš je na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite kazao da je u Hrvatskoj još jedna osoba pozitivna na koronavirus.

“176 je testiranih, a još jedna je pozitivna”, kazao je Beroš na konferenciji za medije i dodao da je taj pozitivan pacijent bliski kontakt trećeg bolesnika iz Rijeke.

Ministar zdravstva Vili Beroš. Photo: Borna Filic/PIXSELL

“Bliski kućni kontakt pozitivan od bolesnika u Rijeci, nema teške simptome. Osoba se osjeća dobro i sve je u redu, i nema razloga za zabrinutost. Preostalo dvoje pozitivnih u Rijeci su također dobro”, kazala je dr. Alemka Markotić i dodala da je to šesti pozitivni slučaj na koronavirus u Hrvatskoj.

14:00 U OB Dubrovnik jutros je primljen je muškarac po preporuci epidemiološke službe koji je nedavno boravio u Italiji. Ima znakove infekcije respiratornog trakta. Stavljen je u izolaciju, doznaje RTL od ravnatelja bolnice Marija Bekića. Nalaz ima li pacijent koronavirus bit će gotov sutra.

13:20 Studenti koji su se vratili iz područja na kojima je proširen koronavirus, naročito iz Italije, trebaju biti u samoizolaciji u kampusima i pod zdravstvenim nadzorom. Iz Uprave Studentskog centra u Zagrebu potvrdili su za RTL da se trenutno u smještajnim kapacitetima Studentskog centra u Zagrebu nalazi se jedan student u samoizolaciji temeljem odluke o preventivnim mjerama. U kojem se domu nalazi nije otkriveno.

Na zagrebačkom Sveučilištu studira 80.000 studenata, zaposleno je oko 8000 ljudi i puno je vanjskih suradnika.

11:20 Crnogorske zdravstvene vlasti od subote su, radi sprečavanja širenja koronavirusa, privremeno zabranile letove iz Crne Gore prema sjeveru Italije.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije Ministarstvo zdravlja je donijelo odluku o privremenoj zabrani putovanja iz Crne Gore ka sjeveru Italije i obrnuto. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje”, priopćeno je iz ministarstva.

Radi se o letovima za Bolognu i Milano za koje iz podgoričke zračne luke redovito lete dvije niskobudžetne kompanije, WizzAir i Ryanair.

11:00 U Iranu je umro zastupnik Mohammad Ali Ramazani Dastak koji je obolio od koronavirusa. Iran, prema službenim podacima vlasti, ima 388 zaraženih osoba, od čega je 143 novooboljelih, a umrle su 34 osobe.

Međutim, BBC na perzijskom jeziku javio je u petak navečer da je najmanje 210 osoba umrlo u Iranu, što je odmah opovrgnuo glasnogovornik iranskog ministarstva zdravstva na Twitteru.

9:45 Radnici zagrebačkog ZET-a zatražili su zaštitu od koronavirusa, a Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb objavio je da im je i udovoljeno.

“Nakon upućenog zahtjeva SVPR ZET-Zagreb za zaštitu radnika ZET-a od coronavirusa uslijedila je iznenađujuće brza reakcija poslodavca. Na svim terminalima postavljeni su dozatori s tekućim sapunom i sredstvom za dezinfekciju ruku…..a u TP Dubrava naše vrijedne čistačice iz tramvajskog servisa obavljaju dezinfekciju svih tramvaja koji se vraćaju iz prometa i pripremaju za sutrašnji izlaz u promet”, objavili su na Facebooku.

M.D./N.C./
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Exit mobile version