,,DJECA ZA DJECU''

Galerija | U Rijeci obilježen Međunarodni i nacionalni Dan djece oboljele od malignih bolesti

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a u suradnji s OŠ-SE „Gelsi“, Udrugom Portić i KBC-om Rijeka, u parku na Mlaci sprigodnim je programom obilježen Međunarodni i nacionalni Dan djece oboljele od malignih bolesti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog i nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti održana je javnozdravstvena aktivnost „Djeca za djecu“ u sklopu koje su djeca iz OŠ-SE „Gelsi“ napisala i pročitala kratke priče u kojima opisuju smiješne i zanimljive događaje iz svog života s kratkim pitanjem na kraju koje potiče na razgovor.

Cilj ove javnozdravstvene akcije i obilježavanja je skretanje pozornosti na dragocjenost dječjeg života.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

U ime Grada Rijeke ovoj javnozdravstvenoj akciji nazočio je zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski.

Djeca iz OŠ-SE „Gelsi“ s učiteljicama te predstavnici NZZJZ PGŽ i Udruge Portić nosila su “zlatne vrpce” koje predstavljaju međunarodni simbol borbe protiv raka kod djece.

Priče su stavljene u „veselu kutiju“, a zatim će ih tete i barbe pričalice iz Udruge Portić odnijeti na Odjel onkologije dječje bolnice Kantrida KBC-a Rijeka i razveseliti ih trajnim poklonom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari