29 UGLEDNIH EUROPSKIH PREDAVAČA

U Rijeci održan međunarodni radiološki online tečaj s 29 uglednih predavača iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske

Riječki radiolozi uspješno organizirali stručni skup s 29 predavača i 163 polaznika iz četiri europske zemlje

Uslijed eskalacije pandemije i restriktivnih mjera u zemljama susjedstva, regionalni radiološki tečaj „Body CT/MRI“ tijekom prvog dijela listopada imao je u Rijeci premijernu internetsku inačicu.

Na online tečaju sudjelovalo je 29 uglednih predavača iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, koji su kroz 3 dana rada održali 40 predavanja i radionica. Ovaj značajan stručni skup pod EU akreditacijom okončan je završnim testom za 163 polaznika iz 7 zemalja.

Na tečaju su obrađene mnogobrojne teme i aktualnosti iz radiološke struke koja posljednjih godina doživljava ubrzani tehnološki razvoj te mijenja ulogu dijagnostičkih procedura u suvremenoj medicini. Kontinuirana istraživanja i inovacije s područja radiologije evidentno utječu na učinkovitost i ukupnu kvalitetu liječenja svih vrsta bolesti.

Virtualno okruženje tečaja se dokazalo učinkovitim za rad, ali organizacija ovakve vrste skupa pokazala se izazovnija u odnosu na klasične tečajeve.

„Program i obim tema ove edukacije znatan je doprinos međunarodnoj i stručnoj prepoznatljivosti riječkog Medicinskog fakulteta i KBC-a, a kao organizatori bogatiji smo za iskustvo primjereno novim trendovima i digitalnim tehnologijama.“, istakao je prof. dr. Damir Miletić, predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju i predsjednik organizacijskog odbora.

Prvi hrvatski radiološki online tečaj uspješno su priredili Klinički zavod za radiologiju KBC-a Rijeka, Katedra za radiologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci i Hrvatsko društvo radiologa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views