VIŠE PROSVJEDNIKA NEGO MOLITELJA

U Rijeci održan mirni prosvjed protiv molitvenog skupa inicijative „Muževni budite“

Zamjenici gradonačelnika, Sandra Krpan i Goran Palčevski pridružili su se brojnim Riječankama i Riječanima koji su se okupili na mirnom prosvjedu protiv molitvenog skupa inicijative „Muževni budite“.

Među prosvjednicima koji su mirno prosvjedovali bili su i pojedini vijećnici Gradskog vijeća Grada Rijeke iz SDP-a i stranke Možemo.

Usprkos kiši okupilo se znatno više prosvjednika nego pripadnika molitvenog skupa inicijative „Muževni budite“, a prosvjednici su pjesmama i porukama na mini transparentima jasno poručili kako je Rijeka grad koji svoj identitet i napredak temelji na različitosti i poštivanju sloboda i prava svih da budu različiti. Na skupu se dogodio manji incident u kojem su učestvovali jedan od fotoreportera i pripadnik molitvenog skupa, ali je policija brzo reagirala.

Kako su već ranije u svom priopćenju naveli zamjenici gradonačelnika, Sandra Krpan i Goran Palčevski ogradili su se u potpunosti od molitvenog skupa inicijative „Muževni budite“ naglasivši kako je „Rijeka napredan grad, grad ravnopravnosti i ravnopravnih. U Rijeci se ne dijelimo ni po kojoj osnovi po kojoj se ljudskost ne dijeli, a osuđujemo rodnu prozivku koja u ovom slučaju žene predstavlja kao manje vrijedne, manje sposobne i manje pametne.

Za razliku od toga, skup molitelja koji kleče na javnim trgovima ocijenili su perfidnim nametanjem nazadnih stavova pod maskom vjere.

Od samog naziva inicijative koja okuplja molitelje „Muževni budite“, preko nametanja stava da su muškarci ti koji moraju postati duhovni autoriteti pa sve do prizivanja obraćenja hrvatskog naroda i zagovaranja domovine u kojoj su žene niža bića koja o svom odijevanju i načinu života ne mogu same odlučivati – dakle, sve to suprotno je onome što Rijeka jest.

To je apsolutno suprotno našem svjetonazoru. Dapače, suprotno je svemu onome što Riječanke i Riječani, cijeli naš grad, njeguje i čuva iznad svega. Zbog toga se, ponavljamo još jednom, u potpunosti ograđujemo od ovog skupa klečatelja/molitelja i osuđujemo njihove mizogine poruke“, poručili su zamjenici gradonačelnika, Sandra Krpan i Goran Palčevski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari