UZ GRUPNO VJEŽBANJE

U Rijeci održana javnozdravstvena akcija u sklopu kampanje „Lov na tihog ubojicu“

U sklopu kampanje „Lov na tihog ubojicu“ na trgu 128. brigade Hrvatske vojske u subotu je održana javnozdravstvena akcija za građane u sklopu koje su mogli izmjeriti krvni tlak, kolesterol i šećer u krvi

Ovu javnozdravstvenu akciju koja se u Rijeci održava od 1. do 6. listopada organiziraju Grad Rijeka i Hrvatska liga za hipertenziju. Glavni je cilj akcije podizanje svjesnosti o važnosti arterijske hipertenzije i svih elemenata rizika koji do nje dovode, a s namjerom uključivanja stručnjaka, društava, udruga te šire javnosti u zajedničke aktivnosti smanjenja učestalosti hipertenzije u općoj populaciji i poboljšanja kontrole liječenih hipertoničara, budući da je arterijska hipertenzija glavni uzrok prijevremenog pobola i smrtnosti od kardio-reno-metaboličkih bolesti.

Osim što su mogli izmjeriti krvni tlak, kolesterol i šećer u krvi, građanima su na raspolaganju bile i dijagnostičke vage za mjerenje tjelesne težine, indeksa tjelesne mase, postotka masnog tkiva i mišićne mase, a od stručnjaka su mogli dobiti savjete i dodatne informacije o zdravstvenom stanju i na koji način prevenirati arterijsku hipertenziju.

U sklopu akcije bilo je organizirano i grupno vježbanje, a sve to s ciljem isticanja važnosti tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Akciji su se pridružili gradonačelnik Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković.

U sklopu kampanje „Lov na tihog ubojicu“ Grad Rijeka i Hrvatska liga za hipertenziju potpisali su Povelju o suradnji čime su obje strane izrazile želju za budućom suradnjom u područjima promocije zdravih stilova života i globalne borbe protiv arterijske hipertenzije, ali i svih drugih čimbenika rizika poput dislipidemija, kronične bubrežne bolesti i dr., naglašavajući važnu ulogu preventivnih aktivnosti s ciljem očuvanja zdravlja i promocije zdravih stilova života kao jednoga od temelja zdravog života i dugoročne zaštite zdravlja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari