U Rijeci osnovana podružnica nove političke stranke nekadašnjeg zastupnika MOST-a Vlahe Orepića

U Rijeci je u utorak 18. lipnja 2019. svečano osnovana regionalna podružnica nove političke stranke Nova Politika za 8. izbornu jedinicu.

U Izvršni odbor Regionalne podružnice Stranke za 8. izbornu jedinicu izabrani su: Sanja Dokozić, Anja Stanta i Mario Batistić. Za predsjednika Regionalne podružnice izabran je Bernard Mladenić, koji je ujedno i član Izvršnoga odbora.

„Moralna vertikala društva je poremećena! Živimo u Hrvatskoj koja je u neredu, ne u krizi. Kriminalci su nedodirljivi i narod je prestao vjerovati u pravnu državu. Treba nam ona Hrvatska koja je dostojanstvena i pristojna, a ne bahata i ovisna. Treba nam politika koja će obavljati posao za narod, koja je mjerljiva i provjerljiva, a ne poslušna, populistička i politikantska. Želimo dići glavu iz pijeska i biti aktivni. Dati podršku ljudima koji žele izraziti svoje nezadovoljstvo, ali se plaše da ne izgube posao. Želimo dobre projekte, tolerantno i uključivo društvo, zdravi turizam, kvalitetno obrazovanje i cijenjene stručnjake, znanstvene i gospodarske inkubatore, reformirano zdravstvo…, a najviše od svega želimo da mlade obitelji ostanu ovdje. I da oni jednoga dana budu ponosni što su samosvjesni, samoostvareni,sretni ljudi!“ – izjavio je predsjednik novoosnovane Regionalne podružnice stranke Nova Politika Bernard Mladenić.

U svojemu govoru predsjednik novoosnovane Regionalne podružnice stranke Nova Politika također se osvrnuo na niz problema koji tište lokalno stanovništvo i vrijedne stanovnike Rijeke, Istre i Kvarnera poput LNG terminala koji je potencijalna opasnost, raznih poreza i nameta države kojima se koči turistički razvoj regije, loše gospodarenje otpadom na Marišćini, katastrofalne prometne povezanosti Primorja i Istre i s ostalim dijelovima Hrvatske, posebice otocima, zapuštenosti infrastrukture grada Rijeke u svakom pogledu; od nepostojanja kolodvora, bolnica, stanova za mlade obitelji,nezaposlenosti te neuređene rive, a sve ususret 2020., godini kada će Rijeka nositi titulu Europske prijestolnice kulture.

Ovom prigodom donesena je odluka i o osnivanju stranačke podružnice u Istri, čiji će predsjednik biti četvrti član Izvršnoga odbora Regionalne podružnice za 8. izbornu jedinicu.

Događanju je nazočilo Predsjedništvo stranke Nova Politika na čelu s predsjednikom Vlahom Orepićem. Stranka Nova Politika osnovana je u Zagrebu 4. svibnja ove godine s ciljem okupljanja neovisnih, samoostvarenih i pristojnih ljudi koji žele stvoriti uvjete u kojima će vlast mudrom uporabom političkoga sustava štiti i razvijati političku i društvenu zajednicu te obavljati posao za narod, ističe se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj