30 STUDENATA

U Rijeci otvorena Međunarodna ljetna škola Ekonomskog fakulteta

Idi na originalni članak

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na otvorenju 18. Međunarodne ljetne škole Jean Monnet „Međunarodno okruženje i europske integracije“ koju i ove godine organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Oglas

Poželjevši dobrodošlicu polaznicima škole, zamjenik župana istaknuo je važnost razvoja međunarodnih odnosa na lokalnoj i regionalnoj razini: „U današnjem multilateralnom svijetu u kojem je uloga gradova i regija jednako važna kao i uloga vlada ili ministarstava vanjskih poslova, ako ne i više, ne smijemo ignorirati međunarodni aspekt poslovanja i upravljanja. Razvoj međunarodnih odnosa i suradnje kroz različite sektore, pogotovo gospodarstvo, je nešto što prepoznaje i naša županija.“

Ljetna škola, koju Ekonomski fakultet u Rijeci organizira od 2005. godine, okuplja sudionike iz cijelog svijeta, a cilj je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja na području svakodnevnog života.

Na ovogodišnjem izdanju Ljetne škole sudjeluje 30 studenata iz 10 zemalja širom svijeta.

Exit mobile version