30 STUDENATA

U Rijeci otvorena Međunarodna ljetna škola Ekonomskog fakulteta

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na otvorenju 18. Međunarodne ljetne škole Jean Monnet „Međunarodno okruženje i europske integracije“ koju i ove godine organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Poželjevši dobrodošlicu polaznicima škole, zamjenik župana istaknuo je važnost razvoja međunarodnih odnosa na lokalnoj i regionalnoj razini: „U današnjem multilateralnom svijetu u kojem je uloga gradova i regija jednako važna kao i uloga vlada ili ministarstava vanjskih poslova, ako ne i više, ne smijemo ignorirati međunarodni aspekt poslovanja i upravljanja. Razvoj međunarodnih odnosa i suradnje kroz različite sektore, pogotovo gospodarstvo, je nešto što prepoznaje i naša županija.“

Ljetna škola, koju Ekonomski fakultet u Rijeci organizira od 2005. godine, okuplja sudionike iz cijelog svijeta, a cilj je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja na području svakodnevnog života.

Na ovogodišnjem izdanju Ljetne škole sudjeluje 30 studenata iz 10 zemalja širom svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari