DO 6. SRPNJA TRAJE

Galerija | U Rijeci otvoreno 8. izdanje Tobogana: 10 dana aktivnih ferija za sve generacije u Art Kvartu Benčić!

Uz brojne radionice, koncert, kazališnu predstavu, pričaonice, sportske aktivnosti i filmsku projekciju započelo je osmo izdanje festivala Tobogan koji će se u Art kvartu Benčić održavati do 6. srpnja.

Pod motom „aktivne ferije za djecu“ ovaj jedan od mnogima najdražih riječkih festivala pripremio je bogat program za djecu, a ovogodišnji novitet je i posebno osmišljen program za mlade od 14 do 25 godina kojeg je osmislila Gradska knjižnica Rijeka i koji se nadovezuje na njihov Odjel za mlade koji je preseljenjem u novu zgradu knjižnice dobio novi programski zalet.

U narednih 10 dana Art kvart postaje centar dobre zabave i veselja sa pregršt aktivnosti za sve uzraste, od beba, predškolaraca, školaraca, tinejdžera i roditelja, a većina programa u potpunosti je besplatna za sudjelovanje. Za neke su programe potrebne prijave, a cjelokupni program dostupan je na web stranici Dječje kuće.

Na otvorenju su se dobro zabavili i riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg kao i ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković.

Od 2017., kada je Rijeka postala kulturno bogatija za jedan veoma specifičan festival, u pogledu same ideje nije se puno promijenilo, te naglasak ostaje na pružanju djeci i mladima prilike da vrijeme ispune kvalitetnim i zanimljivim sadržajima, stvaranju mjesta gdje se kroz brojne radionice i susrete, kroz zabavu može naučiti nešto novo i zanimljivo, te ništa manje važno – na festivalu se budi sadržaj s kojim se djeca ne susreću svaki dan.

Organizatori Tobogana su ustanove u kulturi Grada Rijeke koje djeluju u Art kvartu Benčić – Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke. Podršku programu pružaju volonterke i volonteri Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Ako je suditi po zabavi koje je bila na otvorenju festivala očekuje nas jedno veselo, šareno i smijehom prožeto događanje u riječkom kvartu kulture!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari