U Rijeci počela 46. akcija Solidarnost na djelu

Idi na originalni članak
Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa od 9. do 11. listopada 2018. godine organizira se 46. tradicionalna akcija ‘Solidarnost na djelu 2018’

Oglas

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka shodno Odluci o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2018. godini kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa provodi tradicionalnu akciju “SOLIDARNOST NA DJELU” od utorka, 9. do četvrtka, 11. listopada 2018.g. u vremenu od 9,00 do 17,00 sati u šatoru Crvenog križa koji je postavljen na prostoru Jadrankog trga (ispred Erste banke).

U šatoru se prikupljaju novčana sredstva prodajom bonova u vrijednosti od 1,00 i 5,00 kuna, učenici Medicinske škole Rijeka mjere tlak građanima te se prikupljaju materijalna dobra – odjeća i obuća.

U akciju su uključeni članovi Štaba za provođenje akcije „Solidarnost na djelu“, Komisije za logistiku i Komisije za socijalne aktivnosti i pomoći, te aktivisti iz Društava Crvenog križa, Povjerenici Crvenog križa u školama i domovima, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice „dr. Ante Švalba“, učenici Medicinske škole Rijeka i zaposlenici Crvenog križa Rijeka.

U Rijeci će se akcija održati u prostorima deset riječkih mjesnih odbora prema ovoj satnici:

Sredstva prikupljena u ovogodišnoj akciji temeljem Odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka rasporediti će se na sljedeći način:

75 % za osobe u stanju socijalno – zdravstvenih potreba prema motu akcije:„NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI!“

5 % Hrvatski Crveni križ

10% Fond solidarnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

10% Troškovi organiziranja akcije

Pozivamo naše sugrađane da uplate sredstva na transakcijski žiro-račun HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GDCK RIJEKA HR0923400091510964799

Akcija se osim na riječkom Korzu provedi i u Društvima Crvenog križa na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i to u Mjesnim odborima Grada Rijeke: Draga, Drenova, Gornja Vežica, Kantrida, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Sveti Nikola, Turnić i Zamet, u gradovima Bakar, Kastav i Kraljevica i općinama Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo u kojima dežuraju aktivisti Crvenog križa, kao i u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima.

Iz Crvenog križa zahvaljuju gradovima Rijeka, Bakar, Kastav i Kraljevica te Općinama Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo koji pružaju podršku u organizaciji i provedbi akcije „Solidarnost na djelu“.

SKLADIŠTE CRVENOG KRIŽA NA MLACI, Krešimirova 56b , tel: 673-519

radno vrijeme od 13,00 – 18,00 sati od utorka, 9.10. do četvrtka, 11.10.2018.

Iz Crvenog križa zahvaljuju građanima koji će kupnjom bona zahvalnosti dati doprinos uspješnoj ovogodišnjoj akciji kao i svima na iskazanoj solidarnosti i pomoći u pripremi i organizaciji 46. tradicionalne akcije „Solidarnost na djelu 2018.“ koja se održava pod motom „NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI!“

Exit mobile version