DVODNEVNA MANIFESTACIJA

Galerija | U Rijeci počela manifestacija ‘100 % zagorsko’. Pogledajte što se sve nudi na Korzu!

Okusi i mirisi Zagorja na Korzu u dvodnevnoj manifestaciji „100% Zagorsko“

U sklopu 10. jubilarnog izdanja manifestacije „100% Zagorsko“, tijekom petka i subote Riječanima se svojim proizvodima predstavlja oko 50 izlagača, s građani se mogu informirati i o turističkoj ponudi Krapinsko-zagorske županije.

Proizvođače i obrtnike koji na Korzu predstavljaju svoje proizvode obišli su i riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek te zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić sa suradnicima, a svi oni istaknuli su zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom na ovoj manifestaciji koja svake godine izazove veliki interes Riječana i njihovih gostiju.

„Ova manifestacija polučila je 100% uspjeh što se vidi i po interesu građana i drago mi je što su naši prijatelji Zagorci s nama i ove godine“, rekao je gradonačelnik Filipović i dodao kako Grad Rijeka godinama ima jako dobru suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

„Osim ove manifestacije, ostvarili smo suradnju i na brojnim drugim projektima. Valja istaknuti kako je Krapinsko-zagorska županija bila jedna od prvih županija koja je preuzela naš riječki model Građanskog-odgoja i obrazovanja. Također uspostavljena je suradnja i između gospodarskih i obrtničkih komora Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije i Krapinsko-zagorske županije. Tijekom svih ovih godina suradnje postali smo ne samo suradnici već i prijatelji i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti raditi na projektima i u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Filipović i zahvalio svima koji su proteklih deset godina sudjelovali u manifestaciji „100% Zagorsko“ i donijeli na Korzo okuse, mirise i gastronomiju Zagorja.

Povodom jubilarne 10. manifestacije, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar dodijelio je zahvalnice Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji i zahvalio im na dugogodišnjem prijateljstvu i podršci prilikom organizacije ove manifestacije.

„Od prve godine bili ste sjajni domaćini kao i vaši sugrađani kojima sa zadovoljstvom predstavljamo proizvode obrtnika i proizvođača s područja naše županije. Vjerujem kako je i ova manifestacija uvelike pomogla i turističkoj promociji Zagorja budući da su upravo stanovnici Rijeke i Primorsko-goranske županije drugi po broju ostvarenih noćenja i dolazaka u našoj županiji. S ponosom vam predstavljamo naše Zagorje, našu bajku na dlanu“, rekao je župan Kolar.

Zajedno s gradonačelnikom Filipovićem na Korzu je djeci dijelio prepoznatljive zagorske tradicijske drvene igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Manifestacija „100% Zagorsko“ na Korzu se održava u petak od 8 do 22 sata i u subotu od 2 do 20 sati, a građani mogu kupiti bučino ulje, med, medenjake, mlince, voće, povrće, suhomesnate proizvode, vina, rakije, likere, sokove, kao i licitare i tradicijske drvene igračke.

U sklopu manifestacije nastupa i glazbeni sastav „Hands&Voice“ kao i tamburaški sastav Črleni lajbeki, a Korzom šetaju i krapinski neandertalci, članovi Udruge krapinskih neandertalaca. Također, na Korzu je postavljen i turistički kutak gdje građani mogu dobiti više informacija o turističkoj i kulturnoj ponudi Krapinsko-zagorske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari