NA VIŠE LOKACIJA

Galerija | U Rijeci položeni vijenci povodom Dana državnosti

Povodom obilježavanja Dana državnosti delegacija Grada Rijeke predvođena zamjenicom gradonačelnika Sandrom Krpan i predsjednicom Gradskog vijeća Grada Rijeke Anom Trošelj položila je vijence i prisjetila se svih poginulih hrvatskih branitelja.

Vijenci su položeni u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na središnjem križu na groblju na Drenovi, zatim na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na spomenik poginulim braniteljima na groblju Trsat.

Osim delegacije Grada Rijeke vijence su položili i delegacija Primorsko-goranske županije predvođena zamjenikom župana Petrom Maulom, delegacija Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Harijem Brnadom, kao i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi.

„Na današnji dan želimo se pokloniti i zahvaliti svim hrvatskim braniteljima i onima koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske te se također zahvaliti i njihovim obiteljima“, rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

Zahvalnost braniteljima istaknuli su i zamjenik župana Petar Mamula i načelnik Policijske uprave Primorsko-goranske županije Hari Brnad, dok je predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ Perica Prpić istaknuo kao uz zahvalnost i pijetet žrtvama, ovaj dan treba i proslaviti, jer Dan državnosti je rođendan domovine koji treba na primjeren način obilježiti.

Dan državnosti obilježava u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari