STRUČNA KNJIGA

Na Medicinskom fakultetu u Rijeci predstavljena knjiga “Opekline” autorice Aleksandre Pirjavec Mahić

Foto: Pixsell

Predstavljanje drugog izdanja posebno je priznanje za autora, suradnike i izdavača

Krajem prošlog tjedna na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci predstavljena knjiga “Opekline – 2. prošireno izdanje autorice doc.prim.dr.sc. Aleksandre Pirjavec Mahić i suradnika.

Predstavljanje knjige je za autora uvijek poseban i emotivan događaj, no predstavljanje drugog izdanja posebno je priznanje za autora, suradnike i izdavača jer je to potvrda dobrog prijema knjige kao stručne javnosti.

“Realizacija ovog projekta zahtijevala je puno vremena i strpljenja, a pozvani su kao suradnici bliski kolege iz raznih zdravstvenih djelatnosti koji su uključeni u multidisciplinarno liječenje opeklina.”, istakla je autorica.

Kirurgija je u zadnjih 20-tak godina doživjela dramatične promjene, i nigdje to nije toliko vidljivo kao u liječenju opeklina. Najviše zahvaljujući napretku u intenzivnom liječenju i reanimaciji, kao i kontinuiranom uvođenju novih zamjena za kožu. U prvom redu ovdje treba spomenuti umjetnu kožu i kožu uzgojenu u laboratoriju.

Predstavljanju knjige prisustvovali su brojni uzvanici, suradnici, kolege i prijatelji autorice Aleksandre Pirjavec Mahić, a među njima uvodnu riječ održao je dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Tomislav Rukavina. Veliku podršku ovom stručnom događaju dao je i ministar turizma Gari Cappelli.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views