NJAM

U Rijeci predstavljeni detalji prvog riječkog Craft&Grill Festivala

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Prošlog tjedna otkriveno je kako će Rijeka dobiti veliki street food festival, a danas je održana konferencija za medije na kojoj su otkriveni detalji . Prvi Craft & Grill Festival Rijeka će se održati na Trgu 128. brigade HV a  ugostit će neke od najpoznatijih hrvatskih chefova. Festival svoja vrata otvara u petak od 15.00 h, a nakon toga će raditi svakog dana već od 11.00 h sve do 24.00 h, petkom i subotom do 02.00 h.

Danas je na Trgu 128. brigade HV održana konferencija za medije na kojoj je najavljen Craft&Grill festival Rijeka. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici organizatora – Ivor Brunjak, Matej Raguzin i Vedran Babić, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa, Matea Benzan, vlasnica Brewtige – predstavnica craft pivovara te jedni od najeminentnijih hrvatskih chefova Mate Janković i Ivan Pažanin.

VIDEO DANA:

Na cijelom prostoru trga smjestit će se četiri gastro punkta koja će okupiti renomiranu street food ekipu predvođenu Matom Jankovićem i Ivanom Pažaninom, a publici će se predstaviti i Capra Istrian Street Food te Picnic mingle & fun.

Na velikom centralnom šanku posjetitelji će moći uživati u degustaciji piva renomiranih craft pivovara kao što su zagrebački Grif, King’s Brew iz Rijeke, Pulfer iz Zagreba, Varionica iz Pisarovine, Saperlot Craft Brewery iz Varaždina i Međimurski Lepi Dečki iz Čakovca.

U suradnji s Brewtigom, koja kroz svoj rad sudjeluje u promociji čarobnog svijeta hrvatskog pivarstva, će na festivalu svoje mjesto će naći i dvije Mystery pipe na kojima će biti ponuđeni isključivo domaći craft specijali, zatim limited edition piva te nesvakidašnji pivski stilovi za sve one koji vole iznenađenja i odvaže se kušati nešto novo!

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Craft&Grill festival će, osim primamljive gastro ponude, nuditi i dobru zabavu uz čak 14 programa. Festival će glazbenim nastupom otvoriti Riječankama i Riječanima omiljeni Belfast Food, a samo dan nakon slijedi nastup DJ-a Sale4love.

Evo što su putem medija posjetiteljima poručili organizatori i partneri projekta.

Vedran Babić: ”Naš festival prati europski trend u kojemu se sve veći broj velikih gastro festivala organizira u strogom centru grada i upravo iz tog razloga smo izabrali ovu lokaciju. Ovim festivalom Rijeka će dobiti ono ponajbolje od street food scene na jednom mjestu. Zahvalio bi Mati Jankoviću i Ivanu Pažaninu što su prihvatili naš poziv jer upravo su oni, zajedno s renomiranim hrvatskim craft pivovarama, garancija kvalitetne ponude. Sve naše festivale posjećuje izrazito velik broj posjetitelja i vjerujem da će tako biti i ovaj put!”

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Marko Filipović: ”Jako mi je drago da mogu biti u ovom eminentnom društvu i zajedno s organizatorima najaviti Craft&Grill festival. Ovakvim događanjima Rijeka se dokazuje kao prijestolnica urbanog turizma. Nakon pandemije ljudi su željni druženja i nadam se da će gastronomske delicije i craft pive omogućiti, ne samo riječankama i riječanima, već i našim gostima uživanje u bogatoj ponudi festivala. Želim puno uspjeha prvom izdanju festivala i ne dvojim da će postati tradicionalan kao i da će izazvati interes posjetitelja te polučiti uspijeh.”

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Petar Škarpa: “Drago mi je da smo danas na početku jednog izuzetno bogatog razdoblja s brojnim kvalitetnim zbivanjima na području grada Rijeke te mi je drago je da nastavljamo suradnju s organizatorima koji su se već dokazali. U ovoj godini bilježimo preko 15% bolji turistički promet nego što smo imali rekordne 2019. godine i vjerujem da će ovaj festival biti dodatni motiv, uz brojne druge manifestacije koje se planiraju organizirati, da svi oni koji u narednom periodu dođu u Rijeku mogu pronaći nešto za sebe.”

Ivor Brunjak: “Pripreme za festival traju već nekoliko mjeseci i s nestrpljenjem čekamo prvi dan festivala kada ćemo se, vjerujem svi dobro zabaviti uz vrhunsku street food i craft ponudu. Na prostoru Trga 128. brigade HV smjestit će se četiri punkta s različitom gastro ponudom te jedan veliki centralni šank na kojemu će biti zastupljene domaće craft pivovare. Zahvalio bi se svim partnerima koji su prepoznali naš projekt predvođeni Mastercardom, G3 spiritom, Dezinsekcijom Rijeka i Jamnicom.“

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Matea Benzan: ”Na hrvatskoj craft sceni u Hrvatskoj trenutno operira stotinjak craft pivovara. Na Craft&Grill festivalu ćemo predstaviti neke od najpriznatijih hrvatskih craft pivovara i smatramo da ponudom upravo ovih 5 craft pivovara koje će u u ponudi imati 8 stalnih craft piva najbolje možemo predstaviti cijelu domaću craft scenu. Stalna festivalska piva pokrivat će sve popularne pivske stilove poput lagera, pale alea, blonde aleova i india pale aleova, a Mystery Beer ponuda na dva točionika će većinom pokrivati vrsne pivske specijale koji će se moći kušati samo na Craft&Grill festivalu.”

Ivan Pažanin: ”Čast i zadovoljstvo mi je da sam u Rijeci. S kolegom Jankovićem godinama pričam o gastronomiji i to je nama način života, to je u nama i drago mi je da se možemo predstaviti Riječanima. Čestitam organizatorima na ideji za festival jer mislim da je upravo sad jedan dobar street moment i drago mi je da smo nakon nekoliko mjeseci planiranja došli do trenutka da se festival održi. Na festivalu ću se predstaviti sa svojom mediteranskom kućom, nečim inovativnim uz dobru nemirnic, finu aromo, jednostavno, a savršeno!”

Mate Janković: “Rijeci treba jedan ovakav projekt, na ovako visokom nivou i u samom centru grada i super je što lokalna zajednica ima razumjevanja za ovakve festivale. Ono što je važno za jedan ovakav festival je svakako kvaliteta, a upravo je to ono što ćemo kolega Pažanin i ja ponuditi posjetiteljima. Znamo da je mjesec svibanj rezerviran za roštiljanje i nadam se da će Riječani prepustiti nekom drugom da napravi roštilj za njih i da će se doći na festival i dobro se zabaviti zajedno s nama.”

Matej Raguzin: ”Craft&Grill festival će, osim primamljive gastro ponude, ponuditi i odličnu zabavu. Važan segment festivala bit će raznolik programski sadržaj u kojem će svatko pronaći nešto za sebe počevši od otvaranja festivala na kojemu će nastupiti popularni Belfast Food. U planu je održavanje sveukupno 14 programa od kojih svakako treba izdvojiti Radionicu kućnog pivarstva koja će zasigurno zainteresirati naše posjetitelje, a svake srijede održavat će se pivski kvizovi u režiji Domagoja Jakopovića – Ribafisha.”

Festival svoja vrata otvara u petak od 15.00 h, a nakon toga će raditi svakog dana već od 11.00 h sve do 24.00 h, petkom i subotom do 02.00 h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari