EUROPSKI GRAD JUDA

U Rijeci proteklog vikenda održan Europski juniorski kup u judu

U Centru Zamet ovog vikenda održan je Europski juniorski kup u judu, na kojem je sudjelovalo preko 250 natjecatelja iz 19 zemalja, a Grad Rijeka primio počasnu plaketu „Europski grad juda“.

Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji u dobi između 15 i 20 godina, koji su se natjecali u muškoj i ženskoj konkurenciji u ukupno 14 težinskih kategorija. Nakon održanog prvenstva, od 6. do 8. svibnja, sportaši sudjeluju na trening kampu, koji se također održava u Centru Zamet.

Na svečanosti otvaranja plaketu „Europski grad juda“ Rijeci je dodijelio Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i potpredsjednik Europskog judo saveza. Plaketu su primili pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, ujedno međunarodno prepoznati judo stručnjak.

Svečanosti otvaranja natjecanja i dodjeli prestižne titule, koja se svake godine dodijeli trima europskim gradovima, prisustvovala je i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Rijeci je titula dodijeljena zbog dugogodišnje potpore Grada Rijeke raznim judo aktivnostima poput organizacije prvog Grand Prixa u zemlji, održanog u Rijeci 2013. godine, kao i Europskih sveučilišnih igara, Europskog prvenstva u katama te provedbe projekta „Judo u školama“.

Organizatori natjecanja su Judo klub Rijeka, Riječki sportski savez, Grad Rijeka, Hrvatski judo savez i Europski judo savez.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari