U Rijeci se zbog koronavirusa odgađaju programi u “Zajcu”, dodjela nagrada Ambasador, koncert Večer suzvučja, ReTox panel, “Tjedan mozga”…

Foto: Ilustracija (M.Levak/RiPortal.hr)

Razlog odgoda svih ovih manifestacija su mjere opreza vezane uz sprječavanje širenja koronavirusa

“Draga publiko, s obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom i odluku Stožera civilne zaštite o uvođenju novih mjera, do daljnjega se obustavlja sav program HNK Ivana pl. Zajca. Molimo vas da pratite obavijesti na našim službenim stranicama oko mogućih promjena. Kazalište upravo radi na revidiranju repertoara a informacije o zamjenskim terminima i/ili povratu novca ćemo dati uskoro.”, obavještavaju publiku na svojim službenim stranicama iz HNK Ivana pl. Zajca.

“Projekti od iznimnog interesa publike poput “Vježbanja života – drugi put / Esercitazione alla vita – seconda volta” i “Evite”dugoiščekivani koncerti, kao i određeni projekti u pripremi i pojedine predstave repriznog repertoara bit će na programu čim se stvore uvjeti. Zahvaljujemo na razumijevanju, Vaš “Zajc”, dodali su.

Dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe koja se trebala održati u Rijeci odgađa se do daljnjeg. “Novi datum održavanja nagrade bit će poznat uskoro, odnosno čim se ograniči širenje virusa u Europi i svijetu.”, poručuju organizatori.

Večer suzvučja, 6. koncert “U spomen Lindi Žeželić – Žerovnik”, koji se u petak 13. ožujka u 19.30 sati trebao održati u Circolu (Zgrada Zajednice Talijana Rijeka – Comunità degli Italiani di Fiume), odgađa se u skladu s mjerama vezanim uz sprječavanje širenja korona virusa. O novom datumu održavanja koncerta javnost će biti na vrijeme obaviještena.

ReTox panel “Pristupačnost i grad” koji se ovog petka, 13. ožujka trebao održati u riječkom RiHubu u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, odgađa se za 15. svibnja 2020. Organizatori vjeruju da će do sredine svibnja situacija po pitanju mjera opreza od širenja koronavirusa biti bitno drugačija, te da će se ReTox panel održati u novom najavljenom terminu (15. svibnja). U drugačijem slučaju, javnost će biti na vrijeme obaviještena o promjenama.

Sva zbivanja planirana uz obilježavanje Tjedna Mozga od 16. do 21. ožujka su otkazana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari